Aydında tren kazası: 2 ölü!

Aydın'da tren kazası: 2 ölü!

Aydın'ın İncirliova ilçesi Erbeyli köyü

hemzemin geçidinde meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saat 19.45 sıralarında İncirliova'ya bağlı Erbeyli köyü sınırları içerisinde bulunan 2'inci hemzemin geçitte meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Basmane-Nazilli seferini yapan Garip Çeliker yönetimindeki 32207 sefer sayılı yolcu treni, Erbeyli'deki kontrollü hemzemin geçitte İzmir'in Kiraz ilçesinden Aydın'ın İncirliova ilçesine gelmekte olan Ramazan Kurtoğlu'nun (44) kullandığı 35 AE 4332 plakalı araca çarptı. Hızla önüne çıkan aracı altına alan tren aracı 250 metre sürükledikten sonra durabildi.
 
Kazada, otomobil sürücüsü Kurtoğlu ile otomobilde bulunan Raşit Çürükoğlu (23) feci şekilde can verirken; Erdem Derelier (21) ise ağır yaralandı. Yaralı olarak sıkıştığı araçtan çıkarılan Derelier, ambulansla Aydın Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Kaza sebebiyle İzmir-Nazilli demiryolu yaklaşık 3,5 saat ulaşıma kapanırken; araçla birlikte trenin altında sıkışan cesetler Aydın Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri ve vinçlerin yoğun uğraşları sonucu sıkıştıkları yerden çıkarıldılar. Parçalanmış halde ceset torbalarına konan cenazeler, morga kaldırıldı.
 
BARİYERLER 1 AYDIR ÇALIŞMIYORDU

Kaza sırasında bölgede bulunan Hüseyin Sağda isimli görü tanığı, hızla gelen trenin çarptığı aracı metrelerce sürüklediğini gördüğünü söyledi. Kontrollü hemzemin geçitteki bariyerlerin yaklaşık 1 aydır çalışmadığını iddia eden Sağda, "Daha önce bu geçitte görevliler duruyordu. 'Kontrollü geçit yapacağız' deyip, görevlileri kaldırdılar. Büyük paralar harcanarak yapılan kontrollü hemzemin geçitteki bariyer yaklaşık 1 aydır çalışmıyordu. Erbeyli köyü muhtarımızla birlikte bunu defalarca yetkililere bildirdik. Ama bugüne kadar yapıldı. Her halde birilerinin ölmesini bekliyorlardı. İlla bu geçidin yapılması için 2 kişinin ölmesi mi gerekiyordu" dedi. (Kaynak: mynet.com/iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler