AYM Can Atalay için ikinci kez 'hak ihlali' dedi

AYM Can Atalay için ikinci kez 'hak ihlali' dedi

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için ikinci kez hak ihlali kararı verdi.

TÜRKİYE İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın avukatları, AYM’nin Atalay hakkındaki ihlal kararının uygulanmaması gerekçesiyle ikinci kez AYM’ye başvurdu. AYM de 13 Aralık’ta Can Atalay’ın başvurusunu görüştü.

AYM Birinci Bölüm Can Atalay’ın başvurusunu AYM İç Tüzüğü’nün 28’inci maddesi uyarınca oybirliği ile Genel Kurul’a sevk etti.

Genel Kurul ise Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Can Atalay’ın başvurusunu karara bağladı. Mahkeme, Can Atalay’a "hak ihlali" kararı verdi:

"Anayasa’nın 67. Maddesinde güvence altına alınan seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile 19. Maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının 3 karşıoy ve oyçokluğu ile ihlal edildiğine karar verilmiştir."

"BUGÜN TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİYOR"

Sözcü'de yer alan habere göre, tutuklu vekilin avukatı Deniz Özen, "Can Atalay'ın hemen bugün tahliye edilmesi gerekiyor." dedi.

İLK KARAR 25 EKİM'DE ALINDI

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı Davası’nda hakkında 18 yıl hapis cezası kararı verilen Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel hak ihlali başvurusunu 25 Ekim’de görüşmüştü. Can Atalay’ın 'Seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ile 'Kişi hürriyeti ve güvenliği' haklarının ihlal edildiğine oyçokluğu ile karar verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler