AYM’den Can Dündar ve Erdem Gül için flaş karar!

AYM’den Can Dündar ve Erdem Gül için flaş karar!

Anayasa Mahkemesi, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül için 'hak ihlali var' dedi.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e 92 gün sonra özgürlük yolu açıldı. Anayasa Mahkemesi, MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan Dündar ve Gül için ‘’Hak İhlali var’’ dedi. Böylelikle iki gazeteci için tahliye yolu açıldı. Bu karar İstanbul Cumhuriyet Savcılığına gönderilecek. Ardından infaz hakimliğine yazı yazılacak ve hakim kararı ile tahliye gerçekleşecek.

Anayasa Mahkemesi’nin resmi internet sayfasından konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 25/2/2016 tarihinde Erdem Gül ve Can Dündar bireysel başvurusunda (B. No: 2015/18567), tutuklamanın hukuki olmadığı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği şikayetlerine ilişkin olarak başvurucuların Anayasa’nın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile 26. ve 28. maddelerinde güvence altına alınan ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili Mahkemeye gönderilmesine karar vermiştir”

16 ÜYE KARAR VERDİ
Dündar ve Gül için kararı AYM’nin 17 üyesinden 16’sı verdi. Üye Serdar Özgüldür yurt dışında bulunuyor. AYM’de saat 16.00’da başlayan görüşme 17.45’de tamamlandı. AYM üyeleri oy çokluğu ile ‘’Hak ihlali var’’ dedi.

Yüksek Mahkemenin 10 üyesi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 üyesi TBMM, 2 üyesi 9. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2 üyesi de Tayyip Erdoğan tarafından AYM üyeliğine seçilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler