Aynı müteahhit 9 hastane 11 adliye binası yapmış

Aynı müteahhit 9 hastane 11 adliye binası yapmış

Düzce Adliyesi'nin 1999 depreminden sonra yapılmasına rağmen ciddi hasar görmesi dikkat çekti. Gece olduğu için bir facia yaşanmadı. Adliyeyi yapan Aras İnşaat, 11 kentte daha çok sayıda devlet hastanesi ve kamu binası ihalesi almış.

DÜZCE’de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre hasar gören tek kamu binası Düzce Adliyesi oldu.

Düzce Adliyesi’nin özellikle dış cephesinde hasar meydana geldi. Ana giriş kapısının bulunduğu cephedeki granit kaplamalar bloklar halinde yere düştü.

Depremin gece yarısı olması, gün içinde büyük yoğunluk yaşanan giriş kapısında yaşanabilecek bir facianın yaşanmamasını sağladı.

Gündüz saatlerinde binlerce insanın girip çıktığı kapı bu hale geldi.

DEPREMDEN SONRA İHALE EDİLDİ

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre 1999 depreminden sonra kentin yapı stokunun yüzde 80’i yenilendi. Düzce Adliyesi de deprem sonrası yapılan binalardan biriydi.

Ankara merkezli Aras İnşaat tarafından 2006 yılında inşaatı başlayan Düzce Adliyesi 2008 yılında tamamlandı.

Adliye binasının çatısında ve cephe giydirilmesindeki hasar dikkat çekti.

AYNI MÜTEAHHİT ÇOK SAYIDA ADLİYE VE HASTANE YAPTI

Aras İnşaat, çok sayıda şehirde, ağırlıklı olarak adliye, cezaevi ve hastane olan kamu ihaleleriyle dikkat çekiyor. Şirketin tamamladığı bazı projeler şöyle:

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Bakırköy Kadın Cezaevi, Aksaray 2 Bin Kişilik Öğrenci Yurdu, Aksaray 400 Yataklı Devlet Hastanesi, Ankara Etimesgut 250 Yataklı Devlet Hastanesi, Ankara Hakimevi, Ankara Şaşmaz Açık Ceza İnfaz Kurumu,Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, Ankara Sincan Adliye Sarayı, Denizli Adliyesi, Gazi Hastanesi, Erzincan Stadyumu, Gazi Üniversitesi Teknopark, Gümüşhane Hastanesi, Gaziantep Hastanesi, Gaziantep Adliyesi, Hatay Adalet Sarayı, Kahramanmaraş Adliyesi, Tekirdağ Adliyesi ve Trabzon Adli Tıp Kurumu...

Aras İnşaat’ın yaptığı projeler arasında İstanbul Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri de yer alıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Yıldız Riva projesine imza atmıştı.

Şirketin devam eden projelerinden bazıları ise şunlar:
Ankara Sincan 480 Yataklı Devlet Hastanesi, Samsun 4 bin kişilik Öğrenci Yurdu, Yozgat Yerköy 100 Yataklı Devlet Hastanesi, Zonguldak 400 Yataklı Devlet Hastanesi…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler