Aynur Aslan: Muharrem orucu her Alevi'nin yüreğinde kanayan bir yaradır

Aynur Aslan: Muharrem orucu her Alevi'nin yüreğinde kanayan bir yaradır

Avrupa Alevi Düşünce Derneği Çankırı İl Başkanı Aynur Aslan, Muharrem Ayı nedeni ile bir mesaj yayınladı. Aslan, mesajında "Muharrem Ayı'nın tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum." dedi.

AVRUPA  Alevi Düşünce Derneği Çankırı İl Başkanı Aynur Aslan, Muharrem Ayı nedeni ile bir mesaj yayınladı. Aslan, "Muharrem Ayı'nın tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Yas-ı Matem orucuna niyet eden tüm canlarımızın oruçları, yapılan ibadetleri, tüm iyi niyet ve dilekler Hak katında kabul ve makbul olsun." sözleriyle başladığı mesajında şunları söyledi:

"Muharrem orucu her Alevi'nin yüreğinde kanayan bir yaradır ve sonsuza kadar da kanamaya devam edecektir. Kerbela'da katledilen Ehlibeyt Hz. Muhammed'in emaneti, yine kendini Müslüman olarak gören ve sözde 'Hz. Muhammed'in yolunda canını veren' yezidin hiç acımadan iktidar hırsı ile yaptığı bir katliamdır. Sandılar ki o gün her şey bitti ancak biten tek şey dostluk kardeşlik oldu. Ve hâlâ günümüzde fırsatını yakalayan yezidin soyu, yine Aleviler'i katletmek için her şeyi yapıyor. İçinde Allah Muhammed sevgisi olan herkesin içinin yandığı bu katliam, insanlara Allah Muhammed sevgisini hatırlatıyor.

Biz Avrupa Alevi Düşünce Derneği olarak her daim barıştan sevgiden yana olacağız fakat Yezid'e karşı da asla boyun eğmeyeceğiz. Gerçek Muhammed sevgisi, onun soyuna sahip çıkmaktır. 'Ya Hüseyin' diyerek yası matemi herkesin yüreğinde bir acı olarak hissetmesini diliyoruz.

Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler