Ayşe Doğan cinayeti, Çankırı Emniyeti'ni salladı!

Ayşe Doğan cinayeti, Çankırı Emniyeti'ni salladı!

Geride bıraktığımız hafta içerisinde şehir merkezinde işlenen 'Ayşe Doğan' cinayeti, Çankırı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Olay Yeri İnceleme'de görevli bazı polislerin yerlerinin değişmesine neden olurken beraberinde yeni soruları da gündeme taşıdı.

ÇANKIRI Merkez'de 17 yaşındaki kızı E.N.D ve kızının sevgilisi M.E.K tarafından hunharca öldürülen Ayşe Doğan cinayeti, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Olay Yeri İnceleme'de bazı polisler ile 'komiser' rütbesindeki memurların görev yerlerinin değiştirilmesi ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü'nün Korgun'a sürülmesine neden oldu.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre öncelikle Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yaşanan deprem sonrasında Olay Yeri İnceleme Şube'ye sıçradı. Olay Yeri İnceleme Müdürü Korgun'a sürülürken, müdürlükte görevli personel başka birimlere dağıtıldı. Yapılan görev yeri değişiklikleri polis memurları arasında memnuniyetsizlik yaratırken, gerekçe olarak 'Ayşe Doğan cinayeti'nin çözülme sürecinde ihmalleri olduğu gerekçesiyle böylesi bir uygulamayla karşı karşıya kaldıkları ifade ediliyor.

"OLAYLA İLGİLİ BİRİNCİ YETKİLİ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRÜ! LAKİN..."

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü'nde 'Ayşe Doğan cinayeti'nin çözülmesinden sonra yaşanılanları Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye aktaran Emniyet'e yakın bir kaynak; "Özellikle Asayiş Şube'de yapılan değişikliklerle ilgili olarak yaşanan cinayetin 'ön soruşturmasında' ihmali oldukları gerekçesiyle Asayiş Şube Müdürlüğü komiseri ve bazı personellerin yeri değiştirildi. Başta Olay Yeri İnceleme Müdürü Korgun ilçesine gönderildi ve kendisine bağlı personellerin yeri değiştirildi. 'Görevde ihmal' gerekçesiyle yeri değiştirilen personeller alt rütbede insanlar. Fakat Asayiş Şube Müdürü gerek kayıp olayının gerekse 3 gün sonraki cinayet olayının incelemesini yürüten müdür olmasına rağmen olayda 'kurban' arayarak komiser ve alt rütbede insanların yerini değiştirerek kendisini temize çıkarmış olması hayli tuhaf! Olayla ilgili birinci yetkili Asayiş Şube Müdürü iken, Olay Yeri İnceleme Müdürü Korgun'a sürülüyor ve personeli değişiyor! Ne hikmetle Asayiş Şube'de görevli komiser ve polis memurları yer değişimine maruz bırakılırken, Asayiş Şube Müdürü'nün bu olayda hiç ihmal yokmuş gibi halen görevinin başında olması düşündürücü." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler