Ayşe öğretmen 'beraat' etti

Ayşe öğretmen 'beraat' etti

Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için ‘terör örgütü propagandası yaptığı‘ gerekçesiyle bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik yeniden yargılandığı davada beraat etti.

Öğretmen Ayşe Çelik’e verilen bir yıl üç ay hapis cezası 2 Ekim 2017’de onanmıştı. Çelik, altı aylık infaz erteleme süresi dolduğu için 20 Nisan 2018’de altı aylık kızıyla birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne konmuştu.

Ayşe öğretmenin isteği üzerine, daha sonra altı aylık kızı cezaevinden çıkarılarak ailesine teslim edilmişti. Avukatının başvurusunu değerlendiren Diyarbakır İnfaz Hakimliği, infaz erteleme talebini kabul ederek Çelik’i 4 Mayıs 2018’de tahliye etmişti. Çelik’in infazı 19 Ekim 2018’de ikinci kez ertelenmişti.

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı vermesinin ardından yeniden yargılanan Çelik, savunmasında yaptığının suç olduğunu düşünmediğini söyleyerek beraatini istedi.

Çelik’in avukatı Ramazan Demir de mahkemenin mahkumiyet gerekçesine esas kabul ettiği her şeyin Anayasa Mahkemesi’nce çürütüldüğünü, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ve dosya içeriği dikkate alınarak, ifade ve eylem kanunda suç olmadığı için müvekkilinin beraatini istedi.

Heyet, mahkemece verilen önceki mahkumiyet kararının tüm sonuçlarıyla kaldırılmasına ve Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla hak ihlali söz konusu olduğuna dair tespit gözetilerek sanığın suç teşkil etmeyen eyleminden dolayı beraatine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler