Aziz İhsan Aktaş davasında 6'ncı gün: Rıza Akpolat'ın savunması bekleniyor

Aziz İhsan Aktaş davasında 6'ncı gün: Rıza Akpolat'ın savunması bekleniyor

Aziz İhsan Aktaş davasında kritik gün… 33 tutuklu sanığın savunmalarında son aşamaya gelindi. 415 yıla kadar hapsi istenen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat dahil kalan 5 ismin de bugün savunmalarını tamamlaması bekleniyor.

KAMUOYUNDA "Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü Davası" olarak bilinen ve aralarında 5’i tutuklu 7 CHP’li belediye başkanının da bulunduğu 200 sanıklı davada ikinci hafta devam ediyor.

Duruşmada ilk olarak "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" iddialarıyla tutuklu yargılanan Rıza Akpolat’ın eşi Yeşim Akpolat’ın kardeşi Kazım Gökhan Yankılıç savunma yapıyor.

ARA DEĞERLENDİRME BEKLENİYOR!

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’deki Marmara Cezaevi yerleşkesinde görülen yargılamada dün, beşinci duruşma günü gerçekleştirildi. Davada toplam 28 tutuklu sanık savunmasını tamamladı.

Bugünkü 6. duruşma gününde; hakkında 415 yıla kadar hapis cezası talep edilen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile birlikte toplam 5 tutuklu ismin daha savunma yapması bekleniyor. Böylece davada savunma yapmayan tutuklu sanık kalmamış olacak.

Mahkemenin, tutuklu sanıkların savunmalarının ardından tutukluluk durumlarına ilişkin bu haftanın sonuna kadar ara değerlendirme yapması bekleniyor.

Davada, iddianamede "suç örgütü lideri" olarak gösterilen Aziz İhsan Aktaş tutuksuz yargılanırken, 33 sanık tutuklu bulunuyor. 5 günde 28 tutuklu sanığın savunması alındı. Kalan tutuklu sanıkların da dinlenmesinin ardından tutuksuz sanıkların beyanlarına geçilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.