Baba-oğul Gökçekler'e hafriyat soruşturması!

Baba-oğul Gökçekler'e hafriyat soruşturması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hafriyat döküm bedellerinin Osman Gökçek'in sahip olduğu Osmanlıspor'a aktarılmasıyla ilgili olarak Melih Gökçek hakkında soruşturma başlattı.

Hafriyat gelirlerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek döneminde, Osman Gökçek'in sahip olduğu Osmanlıspor'a aktarılması uzun süredir tartışmalara neden olmuştu. Belediye kaynakları, yapılan sözleşmeler sonucunda işin Osmanlıspor’a verilmesinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesinin milyonlarca lira zarara uğradığını belirtiyor. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan soruşturmanın ardından Melih Gökçek'in de arasında bulunduğu sorumlular hakkında yasal sürecin başlatılacağı ifade edildi. 

Hafriyat döküm işinin 2014'ün Temmuz ayında Meclis kararı ile Belediye şirketlerinden ANFA’ya yıllık 360 bin TL'ye verildiği, ANFA’nın ise bu işi Osmanlıspor’a yıllık 1 milyon 200 bin TL'ye sözleşme yaparak verdiği ifade edildi. Bu sözleşmeler sadece sonucunda belediyenin milyonlarca lira kamu zararına uğradığı bildirildi.

Melih Gökçek döneminde ANFA üzerinden Osmanlıspor’a işin verildiği Ağustos 2014 tarihinden sözleşmenin feshedilmesine kadar yaklaşık 3 yıldaki kamu zararının tespit çalışmasının sürdüğü aktarıldı. Soruşturma kapsamında, inşaat ruhsatı alıp daha sonra iskan ruhsatı alan inşaat firması sahiplerinden döküm makbuzlarına ait bilgi ve belgeler talep edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler