Bacanak Bayram Kütükçüye 2 yıl 1 ay hapis cezası!

"Bacanak" Bayram Kütükçü'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası!

"Bacanak" lakabıyla Çankırılı'nın yakından tanıdığı

Bayram Kütükçü'ye hapis cezası çıktı.

Çankırı eski valisi Ali Haydar Öner döneminde ortaya çıkan, Çankırı İl Özel İdaresinin ihalelerinde, Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliğince yapılan ihalelerde ve doğrudan temin işlerde adı sıkça duyulan "Bacanak" lakaplı Bayram Kütükçü, Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesince 2010/576 no’lu kararla 2 yıl 1 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

"Bacanak" Bayram Kütükçü "Yıldıztepe'deki işletmeci şirkete ortak olmadığı halde, şirket adına senet tanzim etmek" suçundan yargılandı ve suçlu görülerek 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Bugüne kadar Ankara’daki süren davanın  sonuçlanması ve Çankırı’da da davaları devam eden İnşaat Mühendisi Bülent Uz, bugüne kadar uğradığı haksızlıklardan dolayı üzgün, ancak mahkemenin verdiği son kararla az da olsa uzun yıllardan bu yana ilk kez moral bulduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

BÜLENT UZ: OLAYLARI ÖRTMEK İÇİN DEVLET İMKANLARINI KULLANDILAR!
”Ben mücadeleyi bıraktım. Her şeyi adalete bıraktım. İnşallah er ya da geç tecelli edecek.

Herkesin bildiği gibi eski vali Ali Haydar Öner bey zamanında Bayram Kütükçü vali danışmanı gibiydi. Kendisine her türlü ortam ve kolaylıklar sağlanmıştı. Tıkır tıkır işleyen bir sacayağı kurmuşlardı. Ta ki 2 adet başmüfettiş gelene kadar. Olaylar zaten ulusal ve mahalli basına yansıdı. Ben de ayrıntılara girmeden bildiklerimi geçmişte Vedat Beki’ye anlattım. Bu dosyalar tekrar açılır, tüyü bitmemiş yetim hakkı aranırsa tüm bildiklerimi, belgeleri ile birlikte ortaya dökerim. Bu yazıya muhatap olanların ‘keşke vurulduğunda ölseydi’ dediklerini duyar gibi oluyorum.”

Bülent Uz, yaşanan olayların basına yansımasıyla ilgili olarak da “Basına yansıyan olayları örtbas etmek için o kadar çok uğraştılar ki, hem devlet imkanlarını hem de çevrelerini kullandılar, bunda da başarılı oldular. Bana inşa ettirilen Yıldıztepe’de o dönemde ağırlanan misafirleri gözden geçirirseniz bazı şeyleri çözersiniz.” dedi.

ŞEMSETTİN UZUN’A MESAJ!
Halen Isparta Valisi olan Çankırı eski valisi Ali Haydar Öner zamanında yaşadıklarıyla olayların önemli bir kahramanı olan Bülent Uz, halen görevde bulunan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun’a da seslenerek “Siz her şeyden önce benimde valimsiniz. 2005 yılında vergi altıncısıyım. Ne zaman bu sacayağının içine düştüm tüm varlığım kayboldu. Her şeyim Yıldıztepe’ye gitti. Buna rağmen tüm işlerimin geçici kabullerini eksiksiz olarak yaptırdım. Bu tarihten sonra ticari hayatım bitti. Hayata tutunmaya, ailemin rızkını çıkarmak için özel şirketlerde maaşla çalışmaya başladım. Eski vali Ali Haydar Öner beyin Çankırı’ya geldiğinin ertesi haftası patronumu makamınıza çağırarak, herhalde çok korkuttunuz ki işime son verdirdiniz. Ne diyebilirim ki; Allah herkesin gönlüne göre versin.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler