'Bağış' yalanıyla 26 milyonluk vurgun

'Bağış' yalanıyla 26 milyonluk vurgun

Antalya'da SMA Tip 1 hastası Mustafa Yağız Gülmez için toplanan bağışların lüks arabalara, oto galerilere gittiği ortaya çıktı. Valilik izniyle 26 milyon TL toplanmasına rağmen Mustafa Yağız Gülmez hayatını kaybetti.

ANTALYA’da yaşayan Gülmez ailesinin çocukları SMA Tip 1 hastası Mustafa Yağız Gülmez için geçtiğimiz sene valilik izniyle bağış kampanyası başlatıldı. İhtiyaç olan 33 milyon TL'nin 26 milyon TL'si bağış aracılığıyla toplandı.

21 Haziran 2022 tarihinde SMA hastası Mustafa Yağız Gülmez hayatını kaybetti. Toplanan paraların Mustafa Yağız Gülmez'in tedavisi için kullanılmadığı, ailenin lüks harcamalarına gittiği ortaya çıktı. Anne Didem Gülmez itiraflarda bulundu, canlı yayında gözaltına alındı.

4 ADET LÜKS ARAÇ ALDILAR, OTO GALERİ AÇTILAR

İddialara göre SMA hastası Mustafa Yağız Gülmez için valilik hesabında toplanan paranın bir kısmı ailenin şahsi hesaplarına izinsiz olarak aktarıldı. Paranın tutulduğu evde şüpheli bir yangın çıktı.

Mustafa Yağız Gülmez’in kullandığı cihazların akülerinden çıkan yangında cihazlar ve evin odası, yangın nedeniyle küle döndü. Bağış kampanyası durduruldu. Bağış parasıyla 4 adet lüks araç alındığı ve oto galerisi açıldığı öne sürüldü.

CANLI YAYINDA GÖZALTI

Mustafa Yağız Gülmez'in annesi Didem Gülmez, Star TV canlı yayınına çıkarak açıklamalarda bulundu. Canlı yayındaki açıklamalar Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ihbar kabul edildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nün çok büyük bir dolandırıcılık ve bağış skandalıyla karşı karşıya olduklarını belirttiği bildirildi.

Anne Didem Gülmez canlı yayında gözaltına alındı. Didem Gülmez’in gözaltına alınma anları anbean canlı yayınlandı, kendisine mikrofon tutularak fikirleri soruldu. Didem Gülmez polis amirleri eşliğinde Antalya’ya götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler