Bahçeli: MHP üzerinden oyun oynanacak

Bahçeli: MHP üzerinden oyun oynanacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim öncesi teşkilatlarını uyardı.

Bahçeli yayımladığı genelgede özellikle AK Parti'yi hedef aldı, AK Parti'den kaynaklanacak gerginliklere karşı sağduyulu olmalarını istedi. Bahçeli, "MHP üzerinden oyun oynanacak dikkatli olun" ifadesini kullandı.

AKP OY ORANINI ARTIRMAK İÇİN..
Seçim sürecinde AK Parti'nin oy havzasını genişletmek için MHP üzerinden yeni oyunlar oynayacağını ileri süren Bahçeli, "Tıpkı 12 Eylül referandumu öncesi gibi bir kara propaganda ile karşı karşıya kalabiliriz, AK Parti'nin dedikoducu ve fırsatçı siyasetine karşı mutlaka uyanık olun" dedi. MHP lideri konuşmasında teröre de dikkat çekti, isyan ve provokatif eylemlerin artabileceğine işaret etti.

ÇATIŞMANIN TARAFI OLMAYIN
Bahçeli, "Tahrik ve yönlendirmelere karşı dikkatli olun hiçbir kavganın çatışmanın tarafı olmayın" sözleriyle teşkilatını uyardı. MHP lideri, genelgede ayrıca, partililerden seçim propagandasında söz birliğine dikkat etmelerini, belirlenen afiş slogan ve materyalin dışına çıkmamalarını da istedi, "Her kapı çalınacak, her gönüle girilecek, her el tutulacak" ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli, teşkilatlarına uyarılarını 8 maddede topladı. İşte o 8 madde:

1- Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidar serüveni 12 Haziran 2011 günü son bulacaktır. Artık Türkiye AKP'nin siyasi sorumluluk taşımadığı günlere doğru hızla yol almaktadır.

Bunun farkında ve bilincinde olan iktidar partisinin oy havzasını genişletmek amacıyla, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde yeni oyunlar oynayacağı ve tezgâhlar tertipleyeceği anlaşılmaktadır.

Tekrar 12 Eylül Referandum öncesine benzer kara bir propagandayla karşı karşıya kalınacağı kuvvetle muhtemeldir.

Kaldı ki bunun işaretleri ve emareleri şimdiden alınmaya başlanmıştır.

Hiçbir şart altında AKP'nin tahrik yüklü, nifak ve fitne yayan politikalarına, yalanlarına itibar edilmeyecek, kirletilmiş bilgilere kulak asılmayacak, tam bir inanmışlıkla teröristle el sıkışan ve bölücülüğün sırtını sıvazlayan AKP zihniyetine hak ettiği karşılık verilecektir.

2- Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarda kalabilmek ve millet iradesinin seyrini etkileyebilmek için her türlü çirkin ve bayağı yola başvurabilecektir.

Bu çerçevede, AKP'nin dedikoducu ve fırsatçı siyasetine karşı mutlaka uyanık olunacak, seçimlere yaklaştıkça kamuoyunu yönlendirmek için tertip edebileceği oyunlara karşı şimdiden dikkat edilecek, partimize yönelik alçak planlara ve tuzaklara karşı teyakkuz içinde olunacaktır.

3- Parti olarak amacımız tek başına iktidar olmaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi Türk siyasetinin en köklü birkaç partisinden birisi olarak buna hazırdır. Kadroları donanımlı, yapacakları belirgin ve ortadadır.

Milletimizi huzur, refah ve bereket dolu günlere ulaştırmak en büyük istek ve emelimizdir.

Bu itibarla tek başına iktidar hedefi dışında başta koalisyon ihtimali olmak üzere hiçbir alternatif hükümet modeli dillendirilmeyecek ve gündeme getirilmeyecektir.

4- Milliyetçi Hareket Partisi aziz milletimizin artan ilgi ve desteğine mazhar olmaktadır.

AKP gerilerken MHP yükselmekte ve tek başına iktidar hedefine hızla yaklaşmaktadır.

Aziz milletimiz ağırlaşan sorunların çözüm yeri ve adresi olarak Milliyetçi Hareket Partisi'ni görmekte ve buna inanmaktadır.

Bu haliyle sorumluluğumuz büyük ve yapacaklarımız fazladır.

Tüm teşkilat yöneticilerimiz ve mensuplarımız bundan böyle hiç durmayacak, beklemeyecek ve yılgınlık gösteremeyeceklerdir.

Vatandaşlarımızla tam bir kucaklaşma sağlanacak, partimizin mesajları net ve berrak biçimde ulaştırılacaktır.

Sokaklarda, caddelerde, mahallelerde, köylerde, beldelerde, ilçelerde ve illerde aziz vatandaşlarımıza büyük Türkiye ülkümüz anlatılacaktır.

Her kapı çalınacak, her gönüle girilecek, her el tutulacaktır.

Ağlayan gözlerin yaşı silinecek, titreyen yüreklerin korkusu giderilecek, hüzünlü bakışların sisi dağıtılacak ve özlem içindeki kalplere umut verilecektir.

Hangi siyasi parti veya ideolojiye inanırsa inansın her insanımız bizim için eşit ve yeri doldurulamaz bir kıymettir.

Buna sadık kalarak, Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceği uğruna yapacaklarımız ve göstereceğimiz fedakârlıklar sürekli olarak anlatılacak, vatandaşlarımız nerede ise orada onlarla iç içe ve omuz omuza olunacaktır.

5- Önümüzdeki süreçte bölücü terörün kalkışma, isyan ve provokatif eylemlerinde belirgin bir artış olabileceği dikkate alındığında;

Tahrik ve yönlendirmelere karşı uyanık olunacak, hiçbir kavganın ve çatışmanın tarafı olunmayacak, kışkırtmalara karşı konulurken meşru yollardan asla ödün verilmeyecek ve güvenlik mensuplarının görevlerini icra etmeleri için her türlü kolaylık sabırla gösterilecektir.

6- Seçim propaganda döneminde söz birliğinin önemi çok büyüktür.

Milletimize verilecek mesajların bir bütünlük dahilinde olması ve bu konuda yeknesaklığı sağlamak için; Genel Merkez'in hazırladığı broşür, kitapçık, seçim beyannamesi vb. içeriğine titizlikle riayet edilmesi, sözlerin, vaatlerin ve sarfedilen bilgilerin bunlara bağlı kalması gerekmektedir.

7- Seçim dönemi içinde kullanılacak materyallerin farklılık arz etmemesi ve bu konuda tam bir uyumun olması elzemdir.

Genel Merkez'in belirlediği işaret, rozet, seçim müziği, sembol, slogan ve kavramlar dışında herhangi bir materyal kullanılmayacak ve tanıtım birliğine ve disiplinine azami derecede uyulacaktır.

Yeri ve zamanı daha önceden belirlenmiş toplantı ve miting alanları başta olmak üzere; ilgili kanunun izin verdiği mahallerde Genel Merkez tarafından belirlenmiş afiş ve bayrak haricinde bir şey kullanılmayacaktır.

8- Milliyetçi Hareket Partisi'nin başarısından çekinen, bunu önlemeye çalışan ve aramıza sızmanın yollarını arayan kişi ya da kişilere karşı son derece dikkatli olunacaktır.

Parti ya da ocak sembollerini çağrıştıran ya da bunları kanunsuz bir şekilde kullanan ve şirret amaçlarına alet eden kişi ya da topluluklara karşı önce Genel Merkez'in bilgilendirilmesi, arkasından hukuki takibatın başlatılması için gerekli girişimlerin yapılması yerinde olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler