Bahçeliye baş kaldırdılar

Bahçeli'ye baş kaldırdılar

MHP'de muhalifler atağa kalktı.

AK Parti ve CHP 'den sonra MHP de hareketlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koltuğuna göz diken muhaliflerin kongre başarısı şaşırtıyor.

MERAL AKŞENER SESSİZ
 
Bahçeli, hiçbir kongreye gitmezken İstanbul dahil birçok ilde kazanan muhalefet oldu. Bahçeli'ye karşı şu ana kadar 2 rakip çıktı. Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın da önümüzdeki günlerde adaylığını açıklaması bekleniyor. MHP'de muhaliflerin umut bağlayıp nabız tuttuğu TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise şu ana kadar adaylık için yeşil ışık yakmadı.
 
MHP BÜYÜK FİRE VERDİ
 
Kasımın ilk haftasında Kongreye gidecek olan MHP'de sürpriz gelişmeler yaşanıyor. MHP Genel Merkezi, Ankara ve Mersin dışındaki illerde büyük fire verdi. İstanbul İl Kongresi'nde genel merkez 'Pirus Zaferi' kazandı. Abdurrahman Başkan 608 delegenin sadece 186'sını alarak seçilmesine rağmen üst kurula gidecek delegenin üçte ikisinin muhalif olduğu öne sürüldü. Yargıya taşınan İstanbul İl Kongresi mahkeme tarafından iptal edilmedi. MHP'de teşkilât başkanının memleketi Gaziantep'te kongre yapılamadı. Samsun Kongresi de mahkemelik oldu.
 
POTANSİYEL ADAYLAR
 
Bahçeli'nin karşısında aday olacağını açıklayan iki isim var: Eski milletvekilleri Ahmet Çakar ve Mesut Türker. Potansiyel aday olarak ismi ilk sıradaki Bayındırlık eski Bakanı, Trabzon Milletvekili Koray Aydın 'ın ramazanda adaylığını açıklaması bekleniyor. MHP'de muhalif hareketler Aydın'ın yanı sıra Ülkü Ocakları eski başkanlarından Suat Başaran eksenli yürütülüyor. Yerel seçimlerde Ankara'da başarı sağlayan Mansur Yavaş'ın da muhalif saflarda yer alacağı söyleniyor. MHP, Büyük Kurultay'da Kürt nüfusun yoğun olduğu bölgelerde temsil edilmeyecek. MHP'nin Tunceli, Siirt, Hakkâri, Batman, Bingöl, Şırnak ve Mardin'de delegesi bulunuyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler