Bahçeşehir Koleji Çankırı Kampüsü'nde 18 Mart kutlaması

Bahçeşehir Koleji Çankırı Kampüsü'nde 18 Mart kutlaması

Bahçeşehir Koleji Çankırı Kampüsü'nde bugün, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı anma töreni gerçekleştirildi.

BAHÇEŞEHİR Koleji Çankırı Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa okul kurucuları, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Anma töreni, koro eşliğinde türkülerle, oratoryo gösterimi ve şiir dinletisi ile sona erdi.

Anma töreninin akabinde "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi" Bahçeşehir Koleji Çankırı Kampüsünde öğrencilerin ziyaretine açıldı. İlimizdeki diğer okulların katılımıyla "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi" ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü.

Bahçeşehir Koleji Çankırı Kampüsü Konferans Salonu'nda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende; Günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşma:

"Sayın Protokol ve Sayın Kurucum,

Sevgili Meslektaşlarım,

Değerli Veliler,

Siz Geleceğin Mimarı Sevgili Öğrencilerimiz

Bugün, haksız düşman saldırılarına yüzbinlerce askerimizi şehit verdiğimiz, ancak tarihe altın harflerle “Çanakkale Geçilmez! “ sözünü yazdığımız “Çanakkale Zaferi” mizin 108. yılını kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz.
Şimdi 18 Martlarda Türk ulusu Çanakkale şehitlerini yâd ederken kalpleri aynı hislerle dolmaktadır. Coşkudan soluksuz kalırken bu millet, bir kere daha saygı ve minnetle anımsıyor o günleri:

Selam olsun, Çanakkale’de vatanı ve namusu için can veren şehitlere!
Selam olsun, Çanakkale Gazilerine!

Selam olsun yüreği Çanakkale Şehitlerimizin ideali ile kalpleri atan gençlerimize!

Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir.

Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale... Şairin ifadesiyle, Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale… Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir yerdir Çanakkale... Allah diyor ki 'Onlara ölü demeyiniz, onlar diridirler' onların taşıdığı o asil ruh, biliyorum ki, bizim damarlarımızda. O ruhun kıpırdanışlarını hissediyorum, onlara ölü demeyiniz.

Malazgirt şehitleri, “burdaaaa” ,
Çanakkale şehitleri, “burdaaaa”
Sakarya şehitleri, “burdaaaaa”,
Kıbrıs şehitleri, “ Burdaaaa “ ,
Güneydoğu şehitleri, “Burdaaaa”
Mustafa Kemal Atatürk, “ Burdaaaaa ”

Ey Aziz Şehit,

Bayraklar memleket ufkunu baştan başa donatıyorsa sen göğsünü siper ettiğin içindir düşmana, sen canınla beslediğin içindir toprağı. Şimdi biz her 18 Mart geldiğinde, başımız minnetle eğilirken övüncünle doluyor göğsümüz. Söze sığmıyorsun, marşlardan taşıyorsun.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum."

bahcesehir-koleji-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler