Bakan Aydın aday olmayacak 20 vekil liste dışı

Bakan Aydın aday olmayacak 20 vekil liste dışı

Bakan Mehmet Aydın, 12 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerde aday olmayacağını açıkladı..

Milletvekili aday adaylığı için başvuru süresinin dolduğu AK Parti'de, İzmir'in dokuz milletvekilinden sekizi yeniden aday adayı oldu. Devlet Bakanı Prof.Dr. Mehmet Aydın, kitap yazacağını söyleyerek siyaseti bıraktı.

ADAY REKORU KIRILDI
AKP'de 5 bin 599 başvuru ile aday adaylığı rekoru kırıldı. Mevcut milletvekillerinin de neredeyse tamamı "Yola Devam" diyerek yeniden adaylık için başvuru yaptı. Milletvekilliğine "Tamam" diyerek başvuru yapmayan milletvekili sayısının ise 20 olduğu konuşuluyor. Aday olmayan isimler arasında Devlet Bakanı Mehmet Atalay da var.

YENİ ARKADAŞLARA YER AÇALIM
2 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra yeniden aday olmayan Mehmet Salih Erdoğan, "Milletvekili olarak yeterli hizmeti yaptım. Partimiz adaylığı üç dönemle sınırladı. Başbakan bile bunu söylerken yeni arkadaşlara yer açmak daha doğrusu olur. Milletvekilliği bir iş meslek değil bir temsil makamı. Biraz da örnek alınsın" dedi.

Ak Parti'ye milletvekili olmak için başvuru yapan toplam aday adayı sayısını Başbakan Erdoğan açıkladı. Buna göre 5 bin 599 aday adayı milletvekili olmak için Ak Parti'ye başvuru yaptı. Adayların 855'i kadın adaylardan oluşurken 315 de engelli milletvekili adayı başvurusu gerçekleşti. Mevcut milletvekillerinin neredeyse tamamı da yeniden seçilebilmek için başvuru yaptı.

TAMAM DİYEREK MECLİS'E NOKTA KOYANLAR
Alınan bilgiye göre, Devlet Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Aydın, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan, Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Şanlıurfa Milletvekili Eyüp Cenap Gürpınar, Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, Bursa Milletvekili Ali Kul,
Ankara Milletvekili Faruk Koca, Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz, Amasya Milletvekili Akif Gülle, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, Osmaniye Milletvekili İbrahim Mete Doğruer, Van Milletvekili Kerem Altun ve Ordu Milletvekili Hüsnü Ordu aday adaylığı için başvurmadı.

MEHMET AYDIN DA BIRAKTI
İzmir'de 146 kişi, Ak Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Partinin mevcut dokuz milletvekilinden sekizi de yeniden görev istedi. Ancak Devlet Bakanı Prof.Dr. Mehmet Aydın, kitap yazacağı için siyaseti bıraktı. Din ve felsefe konularında yayımlanmış 10 kitabı bulunan Prof.Dr. Aydın, 58'inci ve 59'uncu hükümetlerde devlet bakanı olarak görev yaptı. İngilizce, Fransızca ve Arapça bilen Prof.Dr. Aydın, yeniden adaylık için başvuruda bulunmadı.

VECDİ GÖNÜL'Ü BEKLİYORDUK
Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Prof. Dr. Aydın'ın adaylık için başvurmamasını "Biz Vecdi Gönül'den sürpriz beklerken sürprizi Mehmet Aydın yaptı" dedi. Parti kulislerinde adaylık için başvurmayacağı öne sürülen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, resmi başvurusunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler