Bakan Koca’dan Corona virüsü açıklaması: 4 ölü, 359 vaka!

Bakan Koca’dan Corona virüsü açıklaması: 4 ölü, 359 vaka!

Corona virüsüyle ilgili son verileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybeden kişi sayısının 4'e, toplam vaka sayısının da 359'a çıktığını açıkladı. Bakan Koca, son 24 saatte yapılan 1981 testten 168'inin pozitif çıktığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, şunları belirtti:

"Son 24 saatte yapılan 1.981 TESTTEN 168'İ POZİTİF ÇIKTI. 191 olan hasta sayımız 359'a ulaştı. Hastalarımızdan 85 yaşındaki bir hanımefendiyi kaybettik. Daha önce vefat eden bir hasta COVID-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu. Acımız arttı ama başaracağız."

fahrettin-koca-tweet-resim-012.jpg

AYTAÇ YALMAN KESİNLEŞTİ
Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın da corona virüsü sonucu hayatını kaybettiği dün teyit edilmişti. 80 yaşındaki Yalman 15 Mart’ta, İstanbul'daki Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görürken hayatını kaybetmişti.

Ailesi, Yalman'a corona virüsü testi yapıldığını ve sonucun negatif çıktığını açıklamıştı. Fakat Aytaç Yalman'ın eşi ve kız kardeşinin de karantinada tutulduğu ortaya çıktı.

Bu gelişmelerin üzerine dün Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, Yalman’ın hayatını kaybettiği süreci ayrıntılandıran bir rapor paylaştı. Bu raporda, “merhum Aytaç Yalman'ın klinik tablosunun da uyumlu olduğu dikkate alındığında Covid-19'a bağlı vefat ettiği kanaati oluşmuştur” ifadesi yer aldı.

19martcoronagraf.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler