Bakan Soylu Demirtaş'a 'katil' dedi, Meclis karıştı

Bakan Soylu Demirtaş'a 'katil' dedi, Meclis karıştı

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li Demirtaş için "katil" dedi, ortalık karıştı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile HDP Milletvekili Garo Paylan arasında büyük gerginlik yaşadı. Katil tartışmasıyla başlayan gerginlik, Bakan Soylu’nun Paylan’a, “PKK ile berabersiniz, işkence yaptınız” sözleriyle daha da büyüdü.

Çalışma Bakanlığı’nın 2016 yılı bütçesinin görüşmeleri sert tartışmalara sahne oldu. Garo Paylan, Bakan Soylu’ya, bir gün önce protestolar üzerine DİSK genel kurul toplantısını terk ederken söylediği, “Katil içeride oturuyor” sözüyle kimi kastettiğini sordu. Bakan Soylu ise, DİSK toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “katil” sloganları atıldığını bu nedenle salonu terk ettiğini belirtirken, katil sözüyle 6-7 Ekim olaylarının talimatını verenleri kastettiğini belirtti.  Soylu, “Cumhurbaşkanımıza katil diyeceksiniz, insanları örgütleyeceksiniz, ben sessiz duracağım. 6-7 Ekim olaylarının talimatını Demirtaş vermiştir. Katil arıyorsanız orada oturuyor dedim” açıklaması yaptı.

KANDİLİ DE BAŞINIZA YIKARIZ
Bu sözlere tepki gösteren Paylan, “Genel başkanımıza katil diyemezsiniz. Biz siyaset yapıyoruz. Sizin üslubunuzu da iyi biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinde biz siyasilere, ‘Oraya gelir başınıza yıkarız’ dediniz” cevabını verdi. Bunun üzerine sert tepki gösteren Bakan Soylu, "Sen ne diyorsun ya! Benim ilçe başkanımı dağa kaçıracaksın sonra da siyaset diyeceksin. Benim ilçe başkanımı 15 gün dağa kaçırdın sen. Siz işkence yaptınız. PKK ile berabersiniz. PKK’yı kınayabiliyor musunuz? Kandili de başınıza yıkarız, o teröristleri de başınıza yıkarız” dedi.

Bakan’ın işaret parmağıyla sürekli Paylan’ı göstermesi ve PKK ile birlikte olmakla suçlamasına kızan Paylan, “İndir o elini. Bana sen diye bağıramazsın. Biz siyaset yapıyoruz” karşılığını verdi. AKP’li vekillerin de Paylan’a benzer eleştirileri yapması üzerine ortam daha da gerildi.

Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç görüşmelere ara verdi. HDP’li Nursel Aydoğan da, bakana ve AKP’li vekillere, “Binlerce asker orada, polis orada, özel kuvvetleriniz orada. Başımıza yıkacağınızı söylüyorsun. Yahu kardeşim yık be! Hükümettesin yıksana” diye bağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler