Bakan Soylu Hatay'da son durumu açıkladı: 3 can kaybı var

Bakan Soylu Hatay'da son durumu açıkladı: 3 can kaybı var

AFAD, Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini açıkladı. Çevre illerden de hissedilen depremler, kentte yeni yıkıntılara neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "3 vatandaşımızın hayatını kaybetti" dedi.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da bu akşam yaşanan 6.4 şiddetindeki deprem sonrası kameralar karşısına geçerek yaptığı açıklamada; "Müstakil bir deprem oldu. Ekiplerimiz alanı taramaya başladılar. Bu depremden sonra biri Antalya biri Defne biri Samandağ'da 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık. Şu ana kadar 213 vatandaşımız hastanelere sevkedildi. 3 enkazda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Bir enkazda 3, bir enkazda 2 bir enkazda da 1 vatandaşımız var. Ve şu ana kadar 42 ihbar geldi, 42 ihbara da gidildi. 39 ihbarda herhangi bir durum sözkonusu değil. Özellikle hocalarımızla yaptığımız değerlendirme sonrası, Antakya'da fayın bir bölümünün kırıldığı değerlendirilmesi var." dedi.

Bakan Soylu sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu akşam artçı depremler 6.4'ten sonra 26 defa daha tekrarladı. Riskli binalara girilmemesi uyarısını tekrar ediyoruz. Bu civarda eşya taşıması yapılıyor ve bu son derece riskli. Hocalarımızın bu konuda değerlendirme yapılmadan binalara girilmesi tehlike teşkil edebilir. Başımız sağ olsun."

Deprem ve Hatay gerçeğini merak ediyorsanız... Aşağıdaki paylaşımı izleyiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler