Bakan Soylu'nun yayınladığı fatura sahte mi? "Süleyman Soylu vergi kaçırdı"

Bakan Soylu'nun yayınladığı fatura sahte mi? "Süleyman Soylu vergi kaçırdı"

CHP'li Murat Bakan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun vergi kaçırdığını öne sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Milletvekili Murat Bakan Soylu'yla ilgili şunları yazdı: 

"İçişleri bakanı Soylu #SBK 'a ait söğüt havacılıktan kiralama yoluyla temin edilen uçağın kendisine ait sigorta şirketine fatura edildiğini beyan etmiş ve faturayı yayınlamış. 

#SoyluyaSoruyorum Hukuken mümkün mü bu peki?

Kurumlar Vergisi Kanunun 11. maddesine göre kiralama yoluyla edinilen uçak, helikopter gibi hava taşıtlarından işletmenin esas faaliyet konusu ile ilgili olmayanların giderleri kanunen kabul edilmeyen giderdir. Soylunun şirketinin faaliyetinin konusu ise sigortacılık..

Kaldı ki uçak siyasi çalışmaları için kullanılmış! Bu durumda Süleyman Soylu kiraladığı uçağın gidelerini usulsüz şekilde sigorta şirketine kaydettirmiş. Matrahı azaltarak vergi kaçırmış. Kendi beyanıyla itiraf etmiş.

'Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söyler' 

İşte o paylaşım: 

NE OLMUŞTU 

İçişleri Bakanlığı, Bakan Süleyman Soylu'nun 2017 Anayasa Referandumu döneminde kullanmak üzere özel bir şirketten kiraladığı uçağın, Avusturya'da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz'a ait olduğu iddiaları hakkında açıklama yaptı. 

Açıklamada, kiralamanın Söğüt Havacılık A.Ş.'den yapıldığı, şirketin elinde uçak kalmaması nedeniyle, şirketin Sezgin Baran Korkmaz'a ait olan Borajet'ten kiralama yaptığı belirtildi.

Ayrıca fatura da paylaşıldı. 

Bakanlığın paylaştığı fatura ise şöyle: 


PEKER'DEN AÇIKLAMA 

Organize suç örgütü kurduğu belirtilen Sedat Peker de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: 

"süslü sülü, Sezgin Baran Korkmaz’ın akrabalarıyla görüştüm. Utanmadan sahte fatura yayınlıyorsun. Devletin namusunu zedeledin. Bu yetmedi devletin ahlakını da  lekeledin Vallahi yüce divana gideceksin. Peçete kağıdına yazıp yayınlasaydın daha inandırıcı olurdu.

Süslü sülüman, senin bundan sonraki seçim sloganın bence şu olmalı“CEKETİMİN KOLU YOK DÜMENİM SONU YOK”. Sana yalan söylediğin için doktorun olarak her gün birer adet Haldon ve Akineton yazıyorum. Yalana devam edersen Akineton’u iptal edeceğim kasılıp acı çekeceksin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler