Bakan Süleyman Soylu’ya protesto şoku

Bakan Süleyman Soylu’ya protesto şoku

DİSK Genel Kurulu'nda 'katiller dışarı' protestolarına maruz kalan Süleyman Soylu genel kurulun yapıldığı salonu terk etti.

DİSK Genel Kurulu’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katıldı. Bakan Süleyman Soylu’nun içeriye girmesiyle salonda tepki sesleri yükseldi. Soylu, sloganlar arasında yerine oturdu. Ancak sloganlar devam etti. Bunun üzerine Bakan Soylu salonu terketti.

“KATİL ORADA OTURUYOR KATİL CUMHURBAŞKANI DİYOR”
Soylu, çıkışta açıklama yaptı. Süleyman Soylu, protestolara ilişkin “Bir ülkenin Cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz, hırsız diyeceksiniz, ondan sonra da orada kalacaksınız. Katil orada oturuyor, katil Cumhurbaşkanı oluyor. Katil orada oturuyor, katil Cumhurbaşkanı olacak! Katil orada. Türkiye’de insanları birbirine sokan ve düşüren insan orada, siz Cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz. Bu kabul edilebilir değildir. O salonda durmamızın da bir anlamı yok. Biz oraya iş barışı için geldik. Biz oraya önümüzdeki dönem Türkiye’nin atacağı adımları bir şekilde paylaşabilmek için geldik. Bir işçi sendikasının olağan genel kurulu için geldik. Böyle bir tavırla karşılanmak çok doğru değildir. Şahsıma olsa ben bunu kabul ederim. Elbette ki söylenebilir. Ama ülkemizin Cumhurbaşkanına, yüzde 52 oy almış Bir cumhurbaşkanına, oradaki sloganın bir tanesi ‘Hesap vereceksin’ diyor. Biz zaten 1 Kasım’da hesabımızı verdik. Yüzde 49,5 oy aldık.” diye konuştu.

Öte yandan, Soylu’nun korumaları ile otel koridorunda kendisini protesto eden DİSK üyeleri arasında tartışma yaşandı. Soylu ve beraberindekiler bir süre sonra söz konusu adresten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler