Bakan Vecdi Gönülün Çankırıya referandum gezisi

Bakan Vecdi Gönül'ün Çankırı'ya "referandum" gezisi

YAŞ toplantıları ve Heron skandalıyla son günlerde hayli

yoğun bir gündemle karşı karşıya kalan Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül, Çankırı'ya geldi ve bazı incelemelerde bulundu.

Bakan Gönül'ün Çankırı ziyaretine Vali Şemsettin Uzun, AK Parti milletvekilleri Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu, İl Başkanı Av. İdris Şahin, bazı partililer ile bürokratlar eşlik ettiler.

İlk olarak Şabanözü'nde gerçekleştirilen karşılama töreni ile birlikte, vatandaşlarla da sohbet etme imkanı bulan Bakan Gönül, protokol için ayrılan koltukların kaldırılarak sandalye konulmasını istedi.

8 yıllık iktidarın ardından vatandaşların karşısına çıkıp onların sorularını cevaplayabilmek gücünü bulabilmenin önemine değinen Gönül, “Şimdi sizlerin karşısına çıkıp sorularınızı cevaplandırabiliyorsak ne mutlu bize. Biz burada cevap verebilmek için bulunuyoruz. Anlımız açık. Hükümet olduğumuz sürece hesap vermeye hazırız” diye konuştu.

Yapılacak referandumda "evet" oyu beklediklerini dile getiren Bakan Gönül, ‘’12 Eylülde oylanacak olan Anayasa metnini muhalefet partileri Anayasa Mahkemesine taşıdı. Mahkeme birkaç ufak değişiklikle metni onayladı. Anayasa değişikliğinin Anayasamıza uygun olduğu teyit edildi. Buna rağmen muhalefet büyük bir kampanya ile karşı çıkmaya devam ediyor. Ama anayasa metni Türkiye Anayasasına uygun. Metin Cumhuriyetin temel ilkelerine uygun bulundu’’ ifadelerini kullandı.

Bakan Gönül daha sonra sırasıyla Eldivan ve Çankırı Merkezde yaptığı gezi ve incelemelerini, Güldürcek'ten gelen suyun şehre verilmesi nedeni ile yapılan sembolik törene katıldı.

Çankırı Belediyesini de ziyaret eden Bakan Gönül'ü burada Belediye Başkanı İrfan Dinç, Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Müdürleri karşıladı. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Dinç tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

Bakanın ziyaretinden arda kalan ise Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı'nın ilçesine doğalgaz talebi ile Eldivan Belediye Başkanı Hüseyin Kantaş'ın "balımızı tanıtınız" dileği oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler