Bakanlığın İstanbul/Beykoz'da aldığı 'imar kararı'nı mahkeme 'iptal' etti

Bakanlığın İstanbul/Beykoz'da aldığı 'imar kararı'nı mahkeme 'iptal' etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İstanbul Beykoz'da doğal sit alanını plan değişikliğiyle imara açtığı kararı, İBB'nin itirazı sonucu mahkeme tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edildi.

İSTANBUL'un Beykoz ilçesi Dereseki Mahallesi'nde bulunan doğal sit alanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliğiyle yapılaşmaya açılmış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise itiraz ederek kararı yargıya taşımıştı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İBB'nin davayı kazandığını ve ağaçlık alanın korunduğunu duyurdu.

MAHKEME: BAKANLIĞIN KARARI HUKUKA AYKIRI

Sözcü'den Mert Öz'ün haberine göre; İstanbul 2'nci İdare Mahkemesi tarafından yapılan inceleme sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imar planı değişikliği nesnellikten uzak ve hukuka aykırı bulundu. Bakanlığın plan değişikliğinin iptaline karar verildi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Beykoz Dereseki Mahallesi’nde Beykoz ve İstanbul'a nefes veren bir bölge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği ile yapılaşmaya konu edilerek, betona boğularak ticari olarak değerlendirilmeye çalışıldı.

"ÇEVREYİ YOK EDEN BETONLAŞAMAYA KARŞI DAVA AÇTIK"

16 milyon İstanbullunun bize verdiği görev ve sorumluluk İstanbul'un yeşil alanlarını korumak, bu kıymetli alanları 'dolar yeşili' değil 'ağaç yeşili' görmek ve korumaktır. Düzensiz, plansız, çevreyi yok eden betonlaşmaya karşı gereken davayı hızla açtık.

Mahkeme tarafından yapılan inceleme sonucunda Bakanlık tarafından yapılan değişikliğin; nesnellikten uzak olduğu, bölgenin doğal dokusu ve topografik koşullarını yansıtmadığı tespit edildi. Mahkeme bu nedenle hukuka aykırı plan değişikliğinin iptaline karar verdi.”

“BİR ALANI DAHA ÇEVREYİ KORUMAKLA GÖREVLİ KURUMUMUZDAN KORUMANIN BURUK MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, açıklamasını, "Bir alanı daha ‘çevreyi ve doğayı korumakla görevli’ kurumlarımızdan korumanın buruk mutluluğunu yaşıyoruz.. Bu süreçte yer alan çalışma arkadaşlarımızı kutluyor, doğayı, yeşili ve çevreyi seven, 16 milyon İstanbulluya hep yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum" diyerek sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler