Balıkçı köyü Şampiyonlar Ligi'nde... Avrupa'da peri masalı gibi şampiyonluk!
İsveç Ligi'nde 800 nüfuslu bir balıkçı köyünün takımı olan Mjallby, 3 maç kala şampiyonluğunu ilan etti. Tarihi bir zafere ulaşan takım, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.
800 nüfuslu balıkçı köyü Hallevik’in takımı Mjällby, İsveç 1. Ligi (Allsvenskan)’nde ligin bitimine 3 hafta kala deplasmanda Göteborg’u 2-0 mağlup ederek tarihinin ilk lig şampiyonluğunu ilan etti.
Mjällby 66 puana yükseldi. En yakın takipçisi Hammarby ise 55 puanda kaldı.
9 yıl önce dördüncü lige düşmenin eşiğinde olan Mjällby , bu şampiyonlukla birlikte 2026-27 sezonunda tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek.
Zor şartlardan ligin zirvesine özel bir hikaye yazan kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde sahne alacak.
800 kişilik bir balıkçı kasabasından çıkan Mjallby, ligin bitimine 3 maç kala İsveç Ligi şampiyonluğunu garantiledi. pic.twitter.com/fxt3eOGsf2
— Buzz Spor (@buzzspor) October 20, 2025






