Balıkesirspor: 4 - Kardemir Karabükspor: 2

Balıkesirspor: 4 - Kardemir Karabükspor: 2

Süper Toto Süper Lig'de kalma şanslarını zora sokan iki takımın mücadelesinde gülen taraf 4-2'lik skorla ev sahibi Balıkesirspor oldu.

Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynanan ve Fırat Aydınus'un yönettiği maç müthiş bir tempoda oynandı. Karşılaşmanın 8. dakikasında ev sahibi ekip Isaac Promise ile gole çok yaklaştı. Bal Kes, Sercan Yıldırım'ın şık çalımlar sonrası verdiği pas ile topla buluşan Nijeryalı forvet topa vurdu ancak kaleci Abdulaziz Demircan gole izin vermedi. Bu pozizyondan iki dakika sonra Balıkesirspor, arzuladığı golü yıldız forveti Sercan Yıldım ile buldu. Maçın 10. dakikasında rakip savunma oyuncusundan kaptığı topla bir anda ceza sahasına doğru ilerleyen Sercan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa düzgün bir vuruş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Temponun hiç düşmediği maçın 18. dakikasında iki takım kalesinde de müthiş pozisyonlar yaşandı. Önce Karabükspor'lu Traore ile vurduğu şut direkten döndü. Pozisyonun devamında boşta kalan topu takip eden Joseph Akpala topa dokundu ancak kaleci Andrija Vukovic çizgi üzerinde topu çeldi. Balıkesirspor, kalesinde yaşadığı tehlikenin hemen ardından çıktığı kontra atakta Sercan Yıldırım'ın sol çaprazdan yaptığı sert şut auta çıktı. Böylece aynı dakika içinde her iki takımda yüzde yüz gol fırsatlarından yararlanamamış oldu.

Maçta dakikalar 24'ü gösterdiğinde ev sahibi ekibin Bosnalı forveti Ermin Zec, takımını 2-0 öne geçiren golü attı. Maçın 37. dakikasında ise Kardemir Karabükspor'lu Musa Çağıran, ceza sahası dışından attığı müthiş golle farkı 1'e indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-1 Balıkesirspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Maçta ikinci yarı ilk yarıdaki hızıyla başladı. Maçın başlama vuruşu ile birlikte topla buluşan Ermin Zec, ceza sahası sol çaprarızından yaptığı müthiş şut direkten döndü. Karşılaşmanın 60. dakikasında Kardemir Karabükspor'da kazanılan köşe vuruşuna çok iyi yükselen Murat Akça, takımının ikinci golünü atarak maça tekrar dengeyi getirdi. (2-2)

Pozisyonların yağmur gibi yağdığı maçın 65. dakikasında Balıkesirspor'lu Ermin Zec'in ceza sahası içinde düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyı gole çeviren Sercan Yıldırım, ev sahibi ekibi 3-2 öne geçiren golü attı. Maçın 81. dakikasında Burak Çalık, harika bir vuruşla takımını 4-2 öne geçiren golü attı. Bu aynı zamanda maçında skoru oldu. 

Balıkesirspor aldığı galibiyetle puanını 26'ya çıkartarak umutlarını ileriki haftaya taşıdı. Kardemir Karabükspor ile 25 puanda kalarak ligde kalma ümitlerini mucizelere bıraktı. Pazartesi günü Çaykur Rizespor, sahasında Akhisar Belediyesi'ni yenmesi durumunda her iki takımda Spor Toto Süper Lig'e veda etmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler