Barcelona: 3 - Liverpool: 0

Barcelona: 3 - Liverpool: 0

Messi'nin yıldızlaştığı maçta sahasında Liverpool'u net bir skorla mağlup eden Barcelona, Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçı öncesi avantajı eline geçirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Barcelona, sahasında Liverpool'u konuk etti. Barcelona, Liverpool'u Luis Suarez ve Lionel Messi'nin iki golüyle 3-0 mağlup etti.

Maça Liverpool iyi başladı. Rakip yarı alanda baskı yaparak Barcelona'nın rahat çıkmasını engelleyen Liverpool, ilk 15 dakikadan sonra kazandığı toplarda tehlikeli olmaya başladı. Ancak final paslarındaki hatalar, Liverpool'un önemli fırsatlar yakalamasını engelledi.

Barcelona oyuna iyi başlamamasına rağmen, ilk golü bulan takım oldu. 15. dakikanın ardından oyunun kontrolünü eline almaya başlayan Barcelona, golü de buldu. Jordi Alba'nın ortasına dokunan Luis Suarez, takımını 1-0 öne geçirdi.

Sadio Mane, 35. dakikada savunmanın arkasına atılan top sonrası karşı karşıya kaldığı pozisyonda altıpas üzerinden şansını denedi ancak top dışarı çıktı.

Bu pozisyondan üç dakika sonra bu kez Milner ceza sahası dışından şansını denedi ancak top kaleyi bulmadı.

İlk yarı Luis Suarez'in tek golüyle 1-0 sona erdi.

Bu golden sonra ilk yarıda Barcelona, oyunu rölantiye almaya başladı. Liverpool, geriye çekilen Barcelona karşısında pozisyonlar bulmaya başladı.

İkinci yarıya da Liverpool iyi başladı. Üst üste bulunan pozisyonlarda Barcelona kalecisi Ter Stegen gole izin vermedi.

James Milner, 47. dakikada ceza sahası içinden yaptığı vuruşla ağları havalandırmak istedi. Ancak Ter Stegen, iyi uzanarak topu kornere çelmeyi başardı.

Rakip kalede gol arayan Liverpool, Salah'ın ceza sahası dışından çektiği şık şutla gole yaklaştı. Ancak Ter Stegen, inanılmaz bir şekilde uzanarak topu çelmeyi başardı.

Bir başka Liverpool atağında Milner, ceza sahası içinde bomboş kaldığı pozisyonda kaleyi yokladı. Ancak Milner'ın vuruşu istediği gibi olmayınca kaleci Ter Stegen topu kontrol etti.

Karşılaşmada son 15 dakika oynanırken sahneye Lionel Messi çıktı. O ana kadar pozisyonlarda pek görülmeyen Messi, peş peşe attığı iki golle takımının rövanşa oldukça avantajlı bir şekilde gitmesini sağladı.

İlk olarak 75. dakikada Messi, takımının ikinci golünü ağlara bıraktı. Messi'nin pasıyla hareketlenen Luis Suarez, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu direğe nişanladı. Dönen topu takip eden Messi, topu boş kaleye rahat bir şekilde gönderdi.

Bu golden 7 dakikada sonra kazanılan serbest vuruşta Messi, topun başına geçti. Muhteşem bir vuruş yapan Messi, kaleci Alisson'ın bakışları arasında topu çıkmayacak bölgeye gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona, 7 Mayıs Salı günü İngiltere'de oynanacak rövanş maçına büyük bir avantajla çıkma şansını yakaladı.

İşte maçın geniş özeti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler