Barış Pınarı Harekâtı'ndan acı haberler

Barış Pınarı Harekâtı'ndan acı haberler

Suriye'nin Azez Bölgesi Melkiye Askeri Üs Bölgesine teröristlerce yapılan havan saldırısı sonucu Uzman Onbaşı Yunus Mermer ile Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek'in de şehit haberini verdi.

Fırat Kalkanı Harekâtı ile özgürleştirilen Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi yakınlarındaki TSK üssüne terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Tel Rıfat’tan havanlı saldırı düzenlendi. Havan mermilerinin isabet ettiği üs bölgesindeki 5 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Kilis’teki hastaneye getirildi. Burada tedaviye alınan askerlerden Uzman Onbaşı Yunus Mermer (25) ile Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen (30) tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Tel Rıfat bölgesindeki sahada görev yapan askerlerimiz Piyade Uzman Onbaşı Abdulhamit Bilgen ve Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer havan saldırısı sonucu şehit olmuşlardır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” denildi.

Şehit askerlerin cenazeleri karayolu ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Otopsi işlemlerinin ardından Şehit Yunus Mermer’in cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Konya’ya götürüleceği öğrenildi.

DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU
Aslen Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı olan Abdülhamit Bilgen’in ise bugün doğum günü olduğu ve cenazesinin ise ailesinin yaşadığı Bilecik’in Bozüyük ilçesine gönderileceği öğrenildi.

MSB: BİR ASKER ŞEHİT OLDU
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekât bölgesinde PKK/YPG’li teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerin daha şehit olduğunu açıkladı. İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek’in şehit düşmesiyle ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Barış Pınarı Harekât bölgesinde 11 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerle çıkan çatışmada 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Haber görseli (soldan sağa): İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek, Uzman Onbaşı Yunus Mermer, Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler