Baro Başkanları Çankırıdan mutlu ayrıldı

Baro Başkanları Çankırı'dan mutlu ayrıldı

Türkiye Barolar Birliği ile Çankırı Barosu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyonun yankıları halen devam ediyor.

Geçtiğimiz cumartesi günü Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen ve Çankırı Barosu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen ulusal düzeydeki toplantının yankıları halen devam ediyor.

HABERLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLA

Yenilenen Borçlar Yasası ile ilgili gündemin tartışıldığı toplantı amacıyla Çankırı'ya gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar ve 17 baro başkanının izlenimleri sıcaklığını muhafaza ederken, Çankırı Baro Başkanı Av. İdris Şahin, organizasyon ve yaşanılanlarla ilgili duygularını Sözcü18 Haber Merkezine aktardı. Av. Şahin "Gerek Vilayetimizin gerekse Belediyemizin katılımı ile misafirlerimizi on numara ağırlama imkanı bulduk" dedi. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

17 BARO BAŞKANI ÇANKIRI'DAYDI
"Borçlar kanununu yeni düzenleyen akademisyenlerin Çankırı'da olması ayrı bir güzellikti. Başta Barolar Birliği Başkanımız ile yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, Kırklareli, Gümüşhane, Afyon, Eskişehir, Aksaray, Sivas, Konya, Tokat, Yozgat, Karabük, Düzce, Kastamonu, Çorum ve Kahramanmaraş barosu başkanlarımızı Çankırı'da ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşadık. Toplantıya iştirak eden değerli panelistler ile birlikte baro başkanlarımız Çankırı'mızı görme ve tanıma fırsatı buldular. Kendilerine Çankırı'yı  tanıtma şansı yakaladık. Tuz mağaramızı büyük bir hayranlıkla ziyaret ederlerken, tarihi Çamaşırhane'de yemek yediler. Dr. Raif Urga Araştırma Merkezini ziyaret ederek Çankırı tarihine büyük bir hayranlık duyan ifadelerde bulundular. Akşam da yaren evinde, kendilerine yaren kültürünü tanıtma fırsatı bulduk."

MUHABBETİN KAYNAĞI GİDERKEN ORTAYA ÇIKTI!
Çankırı'da böylesi ulusal düzeyde ciddi bir organizasyonun ilk kez gerçekleştiğine dikkat çeken Baro Başkanı Şahin, "Ülkemizin önemli hukukçularının ve fakülte hocalarımızın Çankırı'nın ulusal düzeyde böylesi bir toplantıya ev sahipliği yapmış olmasının yanında, panele gösterilen ilginin başta İstanbul ve Ankara'da dahi rastlanmadığını ifade etmeleri ayrı bir mutluluk kaynağımız olmuştur." ifade ederek, "Ziyaretin son saatlerinde değerli katılımcıların Çankırı'ya olan muhabbetin nereden kaynaklandığını önce anlayamadıklarını, ancak akşam ayrılırken muhabbetin kaynağını bizlerin misafirlerimize göstermiş olduğu muhabbetv e gönül bağından geldiğini anladıklarını" ifade ettiklerini aktardı.

ADALET KOMİSYONU BAŞKANI DA ÇANKIRI'DAYDI
Öte yandan toplantının en ilgi çekici konuğu ise Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Kastamonu milletvekili Hakkı Köylü'nün panele iştiraki oldu. Başkan Köylü'nün, Çankırı'da yapılan panelden son dakikada haberdar olduğu, Ankara'dan Kastamonu'ya giderken, panele katılarak yaklaşık 3 saat toplantıyı ilgiyle izlediği öğrenilirken, panelle ilgili olarak Baro Başkanı Şahin'e "Böylesi bir toplantıyı organize etmenin ötesinde bu kadar önemli ismi Çankırı'da biraraya getirmiş olmanız dahi büyük bir başarıdır" dedi.

SIFIR ARAÇ, BARO BAŞKANINA TESLİM EDİLDİ
Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulunun aldığı kararla Çankırı Barosuna bağış olarak tahsis edilen hizmet aracı da toplantı öncesi Baro Başkanı Av. İdris Şahin'e Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar tarafından teslim edildi. Aracın tesliminden sonra konuşan Başkan Şahin "Merkez birliğimizin Çankırı Barosuna hizmet amacıyla kullanılmak üzere tahsis ettiği araç, bizlerin birçok çalışmasını hızlandıracak ve kolaylaştıracaktır. Yönetim Kurulumuz adına Sayın Başkana ve yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler