Barolar Birliği Başkanı'na Çankırı'dan destek

Barolar Birliği Başkanı'na Çankırı'dan destek

Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu'nun yaptığı yazılı açıklamada "Başbakanımıza da güveniyoruz Birlik Başkanımıza da güveniyoruz" denildi.

İşte o yazılı açıklama:

"SAYIN BAŞBAKANIMIZA DA GÜVENİYORUZ
SAYIN BİRLİK BAŞKANIMIZA DA GÜVENİYORUZ

Ülkemizde ‘17 Aralık Operasyonları’ sonrasında devletin en yüksek organlarının temsilcilerinden yüksek sesle ortaya atılan fikirler sonucu 5 Temmuz 2012 tarihinde kaldırılmış Özel Yetkili Mahkemelerin, bu tarihten sonra görmeye devam ettiği özellikle kamuya mal olmuş Ergenekon, Balyoz, KCK, Odatv, Poyrazköy ..vb davaların yeniden genel mahkemelerde görülebilmesi ışığı , soruşturmadan kovuşturmaya tüm safhalarında tartışmalı olan bu davaların üzerine bir güneş gibi doğmuştur. Bu süreç içerisinde Ülkemizde ki 79 barodan oluşan TBB nin ortaya koyduğu çözüm önerisine Sayın Başbakanımızın sıcak baktığı ve konunun muhatapları arasında bir Consensus sağlandığı gibi bu konuda Halk desteğinin de oluştuğu anlaşılmıştır. 

Bu süreç içerisinde bu gün geldiğimiz nokta da;    

1-Ülkemiz Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, süreç başlangıcındaki yapıcı ve olumlu düşünceleri ile ülkemizde adil yargılanmanın tam ve eksiksiz sağlanması adına yaptığı girişimleri son derece olumlu buluyor ve kendisine güveniyoruz.  

2-TBB başkanı Sayın Metin Feyzioğlu'nun süreç içerisinde yapmış olduğu açıklamalardan bir iki cümlenin adeta cımbız ile çekilerek süreci tıkamak, consensusun bozulmasını sağlanmak istenmesini üzülerek görüyoruz. Burada asıl olanın TBB Başkanının kurumsal dil ile yaptığı açıklamalar olması ve bu söylemlerin dikkate alınmasını istiyoruz. 

3-Tüm kamuoyunun anlamasını istiyor ve diliyoruz ki TBB bir siyasi parti değildir. Herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi de değildir. Kanunla kurulmuş kamu hizmeti yapan bir meslek örgütüdür. Nitekim Birlik Başkanı Sayın Feyzioğlu Başkan olduğu gün mensubu olduğu partiden istifa etmiştir. TBB'nin adil yargılamanın tesisi için yaptığı çıkışını siyaset arenasına çekerek adeta rakip bir siyasi parti gibi algılanmasını da hayretler içerisinde izliyoruz. TBB'nin siyasi bir hale girdiği anda en sert ve etkili tepkiyi Çankırı Barosu'nun vereceğinin bilinmesini istiyoruz. 

4-TBB tarafından ortaya konulan çalışmada, yukarıda bir kısmının ismini verdiğimiz davaların yeniden genel mahkemelerde’ adil yargılama’ hakkının sağlanması amacıyla görüleceği, bu çalışmanın kesinlikle sanıkların doğrudan beraati sonucunu doğurmayacağı gibi yine Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasının önünün açılmasına ilişkin bir amacın consensus metninde yer almamasına rağmen, bir kısım kişi ve grupların bu söylemlerimizin tam tersi gibi kamuoyunda algı yaratmak istemelerini de üzülerek görmekteyiz. 

Dünyada bir tane Türkiye vardır ve hepimizin amacı bu ülkede gelecekten umutlu, mutlu insanlar yaşatmaktır. Kuşkulu olduğu iddia edilen hukuk ile hayatları Trajediye dönen insanların çığlığına kulaklarımızı kapatmayalım. Sayın Feyzioğlu'nun açtığı ve Sayın Başbakanımızın tüm samimiyeti ile desteklediği süreci gündelik hesaplar ile tıkamayalım ve bu insanları şüpheye yer bırakmayacak şekilde adil yargılayalım. 

Av Erkan Köroğlu
Çankırı Baro Başkanı" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler