Başakşehir FK: 2 - Beşiktaş: 3

Başakşehir FK: 2 - Beşiktaş: 3

Süper Lig'in 2020-2021 Sezonu'nun 30. hafta açılış mücadelesinde Medipol Başakşehir'e konuk olan Beşiktaş, 90 dakikanın sonunda 2-3'lük skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın tek değişiklik yaparak çıktı. 

Tecrübeli teknik adam geçen hafta oynanan Gaziantep maçında görev yapan kadrodan sadece Rıdvan Yılmaz'ı kulübeye çekerken, genç futbolcunun yerine Fabrice N'Sakala'ya görev verdi. 

Kaleyi Ersin Destanoğlu'na emanet eden Yalçın, defans hattını Valentine Rosier, Domagoj Vida, Welinton Souza ve Fabrice N'Sakala'dan oluştururken, orta sahada Josef De Souza, Atiba Hutchinson, Rachid Ghezzal, Adem Ljajic, Cyle Larin, forvette ise Vincent Aboubakar'ı görevlendirdi. 

Sergen Yalçın karşılaşmayı locadan takip etti

Gaziantep maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen teknik direktör Sergen Yalçın, karşılaşma öncesinde başkan Ahmet Nur Çebi ile yemekte buluştu. 

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın yakınlarındaki bir restoranda Çebi ve yöneticilerle bir araya gelen Yalçın, karşılaşmayı da stattaki locadan takip etti. 

Kulübede Murat Şahin görev yaptı 

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın yokluğunda siyah-beyazlı takımı yardımcı antrenör Murat Şahin idare etti. 

Kulübede siyah-beyazlıları taktiksel anlamda yöneten Şahin, bu sezon daha önce de 3 kez Yalçın'ın yerine görev yapmıştı. 

Sezonun ilk maçı olan Trabzonspor karşılaşmasında görev alan Şahin, Fraport TAV Antalyaspor mücadelesinde ve UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Rio Ave ile oynanan maçta da Yalçın'ın yerine kulübede yer almıştı. 

4 Futbolcu sarı kart ceza sınırında 

Beşiktaş'ta müsabaka öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. 

Üçer sarı kartı bulunan Necip Uysal, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal ve Josef de Souza, Medipol Başakşehir maçında sarı kart görmeleri halinde 31. haftada oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek. 

Gökhan Töre ve Cenk Tosun yok 

Siyah-beyazlı ekipte Gökhan Töre ve Cenk Tosun, Medipol Başakşehir maçının kadrosunda yer almadı. 

Adalesinde gerilme olduğu tespit edilen Gökhan Töre'nin yanı sıra birkaç gündür bireysel çalışan Cenk Tosun da karşılaşmanın kadrosuna dahil edilmedi.

Karşılaşmadan dakikalar

4. Dakikada sağdan Deniz Türüç'ün ortasında Crivelli topu kafayla Aleksic'in önüne indirdi. Bu oyuncu topu penaltı noktası üzerinde kontrol edip şutunu çekti, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

7. Dakikada Rosier'in sağdan ortasında Epureanu'nun kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası çizgisi önündeki Aboubakar'ın önüne düştü. Kamerunlu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak yan direkten döndü, pozisyonun devamında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

16. Dakikada Ljajic'in sağdan ortasında Larin, Rafael'in üzerinden yükselerek kafayı vurdu, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

21. Dakikada Giuliano kendi yarı alanından topu Crivelli'nin koşu yoluna yolladı. Orta sahanın gerisinden koşuya başlayan Crivelli, Welinton'u çalımlayarak meşin yuvarlağı ceza sahasına kadar sürüp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Fransız oyuncunun şutunda Ersin Destanoğlu topu ayaklarıyla çeldi.

42. Dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağdan son çizgiye inen Atiba'nın yerden ortasında penaltı noktası üzerinde Aboubakar'ın kontrol etmeye çalıştığı top Larin'in önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda top Rafael'e çarparak kaleye yöneldi. Çizgi üzerinde Epureanu'nun müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1 

52. Dakikada sol kanatta topla buluşan Danijel Aleksic'in rakip ceza sahası içine ortaladığı topa kale önünde kafayı vuran Deniz Türüç ağları sarsarak skora dengeyi getirdi: 1-1

68. Dakikada Rachid Ghezzal'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna hareketlenerek iyi yükselen Welinton, düzgün bir kafa vuruşuyla uzak köşeden fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi: 1-2

76. Dakikada sol kanattan Mehmet Topal'ın sürüklediği hücumda top Welinton'dan sekerek Demba Ba'nın önünde kaldı; Senegalli golcü karşı karşıya pozisyonda fileleri havalandırarak skoru dengeledi: 2-2

84. Dakikada Valentin Rosier'nin sağ kanattan rakip ceza sahasına ortaladığı topu şık bir kontrolle önüne alan Josef de Souza, net bir gol vuruşuyla maçın skorunu tayin eden isim oldu: 2-3

Karşılaşmada başka gol olmayınca Beşiktaş, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetin ardından puanını 63'e yükselten konuk ekip Beşiktaş liderliğini sürdürürken, ev sahibi Medipol Başakşehir ise 29 puanla kendisine 16. sırada yer buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler