Başbakan Erdoğan Çankırı Belediye Meydanında

Başbakan Erdoğan Çankırı Belediye Meydanında

Çankrı'daki mitingde hizmet siyasetine oy isteyen Erdoğan, Yeşilyurt köyündeki Ayşe ninenin yaşadığı su sevincini duyunca ağladığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankırı mitingi kısa bir süre sonra start alacak.

Mitingin yapılacağı alana giden yollar trafiğe kapatılmış durumda. Vatandaşlar Belediye Meydanına doğru hareket halindeler.

Çankırı'ya bağlı ilçe, belde ve köylerden partili vatandaşlar otobüs ve minibüslerle miting alanına geldikleri bilgisi haber servisimize ulaştı.

Başta belediye ekipleri olmak üzere emniyet görevlileri de mitinge giden yolu açık tutma yönünde gerekli önlemleri almış durumdalar. Sabah saatlrinden itibaren Belediyenin yaptığı sayısız anonsla Atatürk Bulvarına oto parkı yasaklanmış durumda. Gece boyu belediye ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucu şehir merkezi Ak Parti bayraklarıyla donatılmış durumda.

Mitinge giriş alanında polisin üst araması yaptığı görülmekte. Miting alanına bakan yüksek binaların tepesinde keskin nişancılar yerlerini aldılar.

ÇANKIRI BELEDİYESİ BÜLTEN DAĞITTI

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankırı mitingi öncesinde Belediye çalışanları tarafından vatandaşa "Benim Belediyem" başlıklı ofset baskılı 16 sayfalık bülten dağıtımı gerçekleştirildi.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINI CANLI OLARAK YAYIMLAYACAĞIZ...

Şu dakikalarda başlayan hafif yağmur altında Atatürk Stadı ve şehir merkezi üzerinde birden fazla helikopter uçuş halinde. Havadaki helikopterlerin Başbakan Erdoğan'ın helikopterinin inişi öncesi çevre taraması yaptığı görülmekte.

Kastamonu yolu güzergahından gelen otobüs ve minibüsler Devlet Hastanesi karşısında durdurularak, miting alanına gitmek isteyenlerin yaya olarak yürümeleri işaret edilmekte.

Miting alanındaki kalabalık giderek artmakta...

Bu arada Başbakan Erdoğan'ı getiren helikopte Atatürk Stadına iniş yaptı. Başbakan'ın bindiği otobüs Kucaklama Taşından Belediye Meydanına doğru ilerliyor. Başbakan Çankırı halkını selamlıyor.

Başbakan'ın konvoyunda Başta Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek olmak üzere Çankırı milletvekilleri Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu da bulunmakta.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Hedefine MHP, CHP ve BDP'yi koyan Erdoğan, MHP'yi CHP'nin vagonu olmakla suçladı. Erdoğan, 'MHP ne diyor ben milliyetçiyim diyor. Siz milliyetçiyseniz, sizin milleti aşağılayan CHP ile ne işiniz var. 12 Eylül'de MHP'yi CHP'ye vagon yaptılar. CHP çetelere avukatlık yapıyor MHP de çetelere kucak açmaya başlıyor. Şimdi CHP lokomotif arkasında MHP var. Bir vagon daha var BDP... BDP'nin adını niye alamıyor ağzına MHP.' diye konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Çankırı'ya bir teşekkür borcum var. Sizler yüzde 76.5 gibi bir oranda Anayasa Değişikliğine evet dediniz. Sizlere teşekkür ediyorum. Sizler demokrasiye özgürlüğe, sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sizler üstünlerin hukukuna değil hukukun üstünlüğüne evet dediniz."

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ÇANKIRI MİTİNGİNDEN
GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLA

Hizmet edeni başımızın üstüne koyalım ama yapmayana ‘sen Çankırı’ya ne verdin, söyle bakalım?’ diye soralım" diyen Başbakan, konuyu 2010’da sona erdirdiklerini söylediği su sorununa getirdi:

"Onların söyleyecekleri bir şey yok. Su sorunu yıllar yılı sıkıntı değil miydi? Bu konuda yaptıklarımız sizi ne kadar memnun ettiyse bizi de o kadar memnun etti. Musluktan tıs sesi geliyordu ve iktidarda MHP ile CHP’nin yavrusu DSP vardı. 2010’da memba kalitesinde suyu Çankırı’ya getirdik mi, hayırlı olsun.

erdogan-cankiri-resim-06.jpg

AYŞE NİNE AĞLATTI

Merkeze bağlı Yeşilyurt köyünden 75 yaşındaki Ayşe ninenin sevincini anlattılar bana. Köye tarihinde ilk kez su gelmiş. Ayşe nine günlerce mezarlığa gitmiş ve ‘kalkın, köyümüze su geldi’ diye sevincini aktarmış. Çok içlendim ve ağladım. ‘Ayşe nineye bu sevinci yaşattık ya bundan ötesi olamaz, Rabbim sana hamdolsun’ dedim."

FUTBOL TAKIMI TUTAR GİBİ PARTİ TUTMAYIN
Bir başbakanınız olarak değil bir kardeşiniz olarak diyorum ki futbol takımı gibi parti tutmayalım.

Ey MHP 3,5 sene iktidar oldun. Bu Çankırlıya ne getirdin. Bunu sormak Çankırılı kardeşimin hakkı değilmi. Çankırı'da yıllardır su sorunu var. Biz bu sorunu çözdüğümüz için çok mutluyuz. Önceden musluğu açtığınızda hangi ses geliyordu; tısssssssssss!

Biz sadece şehir merkezlerinin değil, ücra köşelerin sorunlarınıda çözüyoruz. Bizim bir vaadimiz vardı; suyu olmayan yolu olmayan köy kalmayacak. Biz bunu gerçekleştirdik.

KALKIN KÖYÜMÜZE SU GELMİŞ

Paypak köyünden Ayşe nine köyüne su geldikten sonra mezarlığa koşmuş ordaki ölülere seslenmiş 'kalkın köyümüze su geldi' demiş. Ben bunu duyunca çok sevindim.

Biz bu yola makam için değil, millete hizmet için, hakka hizmet için çıktık.

Şimdi yetki karar mühür sizin elinizde. 12 Haziran'da Çankırı bir kez daha hizmet siyaseti diyecek. Çankırı bir kez daha demokrais özgürlük büyük Türkiye diyecek.

MHP CHP'YE VAGON OLDU

MHP ne diyor ben milliyetçiyim diyor. Siz milliyetçiyseniz, sizin milleti aşağılayan CHP ile ne işiniz var. 12 Eylül'de MHP'yi CHP'ye vagon yaptılar. CHP çetelere avukatlık yapıyor MHP de çetelere kucak açmaya başlıyor. Şimdi CHP lokomotif arkasında MHP var. Bir vagon daha var BDP... BDP'nin adını niye alamıyor ağzına MHP.

Enflasyon yüzde 30'du şimdi yüzde 7 oldu. Bu fark nerede kalıyor senin cebinde kalıyor. Milliyetçiyiz diyorlar ama bunlar kafatasçı bunlar ırkçı.. Biz milletimizi seviyoruz.

Kimisi Türkçülük kimisi Kürtçülük yapıyor. Biz 74 milyonun partisiyiz.

basbakan-miting-resim-07.jpg

ARTIK EL PENÇE DURAN BİR TÜRKİYE YOK

Artık el pençe divan duran bir Türkiye yok. Adam gibi duracaksın adam bu millete o yakışır. Biz kimlerin torunlarıyız ya.. Biz üç kıta 7 iklime hükmetmiş bir ecdadın torunuyuz. Bize düşmek onursuz yürümek yakışmaz.. Adam gibi adam olacağız. Selçuklu, Osman ve Cumhuriyet.. O mirasın üzerinde asla ameliyat yaptırmayız. Bizde etnik milliyetçilik yapmayız. Bizde bölgesel milliyetçilik, dinsel milliyetçilik yok. Allah kullarını kabileler halinde yarattı. Şu ırk diğerinden daha üstündür diye bir şey yok. Bu yola böyle devam edeceğiz.

Diyor ki ben olsaydım Mavi Marmara'yı göndermezdim, İsrail'le ilişkilerin bozulmasına izin vermezdim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun zihniyeti Hitler'in doğumgününü kutlayan zihniyettir.

Sayın Bahçeli Başbakan Yardımcılığı yaptın kaç tane ülkeye ziyaret yaptın. Bizi birbirimizden ayıran şey bu.

İTTİFAK KURARLARSA KURSUNLAR..

Bu iş sizinle biter. Nasıl bir ittifak kurarlarsa kursunlar milletin iradesini bozamayacaklar. Seçim süresi boyunca Kastamonu'nda konvoyumuza saldırdılar. Bir polisimizi şehit ettiler. Hopa'da içinde bulunduğum otobüse saldırdılar. Benim içinde olduğum polisi ağır yaraladılar. Rabbim onu bize bağışladı. O da iyi durumda.. Bıkmadılar Diyarbakır'da bir kez daha imam hatiplilerin yurduna saldırdılar. Buraya saldırı nereden geliyor? Dert başka. Aziz İmam sabah namazını kıldırıyor Hakkari'de evine giderken onu şehit ediyorlar. Eğer bunlarla iş tutan MHP'ye buradan oy çıkarsa gerçekten üzülürüz.

Benim polisime saldırana, esnafa zorla kepenk kpattıranlara karşı ben sert olacam CHP ve MHP yumuşak olsun ben olmayacağız. Kim barışın ve bayrağın karşısındaysa biz de onların karşısındayız hem de en sert şekilde. Ey Bahçeli sen CHP'nin Hakkari mitingi konusunda sen niye hala konuşmuyorsun..

Sizden ne aş ne iş üstüyoruz sizden üniversite istiyoruz diyordunuz. Karatekin Üniversitesi'ni kim kurdu biz kurduk.

ANAMIZI AĞLATTINIZ ANAMIZI

Emeklilerin intibak yasasını biz çözeriz bakmayın bunların palavra atmasına. Yatırımlarımızı daha da arttıracağız. Ben 90'lı yıllarda SSK'lıydım. Bize ne çileler çektirdiler. Anamızı ağlattılar anamızı.. Bunlar ölülerimizi rehin aldılar. Bir hastayı kapıdan çevirdiğiniz anda kendinizi kapıda bulursunuz.

Çankırı'da tomografi cihazı yoktu be.. Biz Çankırı'ya efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Ilgaz Adalet Sarayı'nı biz tamamladık. 1889 konut uygulaması başlattık. Bin600 konudu sahiplerine verdik. Yolu olmayan suyu olmayan köy kalmayacak. 2008'de doğalgazı getirdik.

Dertli olacaksın dertli, bu millete sevdalı olacaksın aşık olacaksın. Nasıl oluyor da bu MHP'ye oy vereceksiniz. Esnaf yüzde 47 ile kredi alıyordu şimdi yüzde 7 ile kredi alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler