Başbakan Erdoğanın Bayburt konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Bayburt konuşması

Genel seçimler için ilk mitingini Bayburt'ta yapan Erdoğan'ın hedefinde MHP, CHP ve BDP vardı..

Seçim mitingleri kapsamında startı Bayburt'ta veren Başbakan Erdoğan cHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurması yüzünden Bayburt'un artık Meclis'te tek vekiller temsil edildiğini kaydetti.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Bin bozkurtla seni Taksim'den Kasımpaşa'ya kadar kuvalarız' sözlerine sert çıkan Erdoğan, 'Biz eşrefi mahlukla dolaşırız siz bozkurtlarla dolaşırsınız' dedi.

BDP'ye de yüklenen Erdoğan, ' BDP hep mağduriyet üzerinden çıkar elde etmenin peşine düşmüştür. BDP gençleri sokağa dökerek, BDP'li bir belediyenin penceresinden kolotof kokteyli atılıyor. Kamera kayıtları var. Diyarbakır'da İstanbul'da her yerde. Hani sizin kardeşliğiniz.' diye konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Bayburt, Dede Paşalar'ın şehri, Bayburt şuracıkta yanı başımızda yatan Şehit Mehmet'in şehri. Biz gelene kadar Bayburt'ta yatırımları götürdüler, gençleri götürdüler. En sonra geldi Bayburt'un bir vekilini de aldılar. İşte bugün bunun için bugün Bayburt'tayız ve buradan Bismillah diyoruz.

İKİNCİ VEKİLİNİZ BENİM
Bayburt'ın tek milletvekili var ama ikinci milletvekiliniz benim. Bizden önceki iktidarlar zamanında diyorglardı ki Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi. ama bizim iktidarımız zamanında artık Bayburt Bayburt olalı böyle hizmet görmedi diyorlar. Bizim tek gayemiz var o da sizin sevginize layık olmak.

Bayburt'lu annem bana anan gurban olsun sana desin bana yetiyor. Bugün 36 eserin açılışını yaptık. Bugüne kadar Bayburt'a bir üniversiteyi reva görmediler. Ama bugün 3 bin 800 üniversite öğrencisi var.

3 kasım'da çıraklığa başladık, 22 Temmuz'da kalfalığa inşallah 12 Haziran'da da ustalık dönemine başlıyoruz. 12 Haziran'da vira bismillah diyoruz. 2023'te inşallah dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokacağız. 8 yılda 9 basamak çıktığımız da 12 yılda 6 basamak çıkarmıyız Bayburt?

CHP ÜLKEYİ KUYRUKLARA MUHTAÇ ETTİ
Ey CHP siz ülkeyi 5 sentte muhtaç ettirdiniz. Yağ kuyruklarında az mı durduk. Benzin almak için istasyonlarda az mı durduk. Bakanlar kurulunda paltoyla toplantı yaparlardı ama şimdi benim Bayburt'uma doğalgaz geldi doğal gaz.. Corch doğalgazla ısınacak da benim Ayşem Fatmam niye ısınmasın. İşte modern olmak bu. Kalkınmak bu. Bayburt'ta ayrıca mutluyum çünkü doğalgaz aldım. Kardeşlik içinde bir ve beraber olacağız. Biz eserlerimizle konuşuyoruz peki cHP ve MHP ne ile konuşuyor?

BEN İNSANLA DOLAŞIRIM SEN BOZKURTLA DOLAŞ
Biz 8.5 yıl önce iktidarı MHP, DSP ve ANAP'tan aldık. MHP diyor ki 2023 benim. Ama millet 5 yıl görev verdi 3,5 yılda kaçtı. Sayın Bahçeli sen 3,5 yıllıksın. Meydan okumasında diyor ki Taksim'e kaç gençle geleceksin. Ben Kasımpaşa'ya kadar bozkurtlarımla kovalarım. Sayın Bahçeli ben eşrefi mahluk insanla dolaşıyorum. Taksim'de 5 bin yürürüz derken illegal terör örgütlerine dedik. Bizim hiç bir illegal eylemimiz olmamıştır. ama sizin geçmişiniz de var. Kovalamaca oynayacak bozkurtların varsa biz de okullar inşaa etmeye devam edeceğiz. Sen bozkurtla ben insanla dolaşırım. Milliyetçilik milleti sevmektir.

21 BANKA FONA DEVREDİLDİ
Bunlar bizi dünyaya rezil ettiler. 21 ülkenin içini boşalttılar bize faturası 40 milyar dolar.  Bunu biz siz borçlandık. Ah benim kardeşlerim şimdi böyle bir şey var mı? Finans krizi oldu bir tane banka battı mı? O zaman Ziraat Bankası Halkbankası batıktı şimi bakın ne durumdalar. Bütün bunlarla birlikte yolsuzluklar hep o dönemde kaldı.

Şimdi Türkiye'nin her yerine hızlı trenlerle donatacağız. Biz geldiğimizde Bayburt'ta duble yol kaç km idi: 2 kmcikti. Şimdi biz şu süre içerisinde 60 km yol yaptık. Yani 30 kat arttı daha fazla yol yaptık.

Şu üniversite hastaneler bizi anlatıyor. 8 yılda hayal gibi görülenleri biz gerçeğe dönüştürdük. Biz bütün gücümüzle vatandaşlarımızın yanındayız. Herkesin sustuğu meselelerde biz Türkiye'nin sesini dünyaya duyurduk. Bayburt'un meselesi ne kadar bizim meselemiz ise Kabil'in de Bağdat'ın da Gazze'nin de Saraybosna'nın da meselesi bizim meselemizdir.

CHP YAKINDA CENNETTEN ARAZİ VAAT EDECEK
Yarın çıkıp cennette bir dönüm arazi vaat ederlerse şaşırmayın. Eğer bunu da yaparlarsa hiç şaşırmayın. O ne veriyorsa ben 5 katını veriyorum diye milletin enerjisini tükettiler. İşte bunlar da onların izinden gidiyor. BU insanlar bugüne kadar ne ektiler ne diktiler. Ben Bayburt'un 70'li yıllarını bilirim. İnşallah bunlar gücünü milletten alan Ak Parti ile bu süreci geride bırakacak. Bunlar gücünü çeteler ve o mafyatik örgütlerden alıyor. Bunlar dışarda gösterecek vekil adayı bulamadılar Silivri'den milletvekili adayı gösteriyorlar. Ne işiniz vardı Silivri'de..

ERGENEKON'UN OFİSİ CHP'NİN İÇİNDE
Bir kaset operasyonuyla gelip sonra çetelere bedel ödeyenler var. Yıllarca dokunulmazlık çığırtkanlığı yaptılar. İşte dokunulmazlık kılıfıyla Silivri'den aday gösterdiler. CHP parti içerisine Ergenekon ofisini kurdu. Çetelere, mafyalara, karanlık odaklara bu bir umut ışığı olacak. Bunlar bedeli gideer çetelere öder, hesabı çetelere verirler. 12 haziran'da sizin için siyaset yapanlarla çetelerle siyaset yapanları ayırt edecek misiniz?

Son günlerde bayat bir oyun ortaya çıktı. Tüm Türkiye bu oyunu iyi görsün. Biz kardeşliği pekiştirmenin çabasında olduk. Şurada Kop Dağı'ndaki şehitlik bizim ortak şehitliğimizdir. Bu ülkede birlikte gazi birlikte şehit olduk. Kürt de Türk de laz da Arap da Gürcü de adeta bir cennet bahçesinde yatıyor gibi yatıyor.

TÜRK KÜRT KARDEŞLİĞİNDEN NİYE RAHATSIZSINIZ
Havada vızıldayan her kurşun bizim atalarımızın canını acıtıyor. İşte Ak Parti'yi kurarken biz kanı gözyaşını durduracağız diye yola çıktık. Bizim projemizin adı milli birlik ve kardeşlik projesi. Türk'ün Kürt'le kardeşliğinden niye rahatsız oluyorsunuz? Ama bunun kitabında kardeşlik yok onun için de orada bozkurtlarıyla kovalayacakmış. Meydandayım hodri meydan. Meydana yeni çıkmadım gençlik yıllarımdan beri siyaset meydanındayım. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik diyerek yola çıktık. Bu şekildeki afra tafra safralarla siyaset yapılmaz.

BDP FIRSATI KAÇIRDI
Kimin peşinde olduğunuza dikkat edin. Eşrefi mahluk insanı hayvanla tehdit etmek insana yakışmaz. 4 yıl boyunca BDP Meclis'te büyük bir fırsat yakaladı. Bunların derdi meseleyi çözmek değil. Sorun çözülsün isteyen biz olduk.

Bu ara birileri çıkmış Ak Parti Ankaralılaşıyor mu? Asla dedim biz Türkiyelileşiyoruz. Ne biz sadece Türk unsurun ne de Kürt unsurun partisiyiz biz tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının partisiyiz. Biz bu gayretle devam ederken BDP'nin etnik aidiyeti istismar etti MHP de şehit cenazelerini istismar etti.

MHP VE BDP AVUÇLARINI OVUŞTURUYOR
MHP Genel Başkanı Halk Oylaması'nda İşçi Partisi, CHP, Ergenekon ve PKK ile aynı safı tuttu. MHP başkanı hayır dedi. Şimdi Ankara'da İstanbul'da eylem yapan radikal örgütlerle eylem yapıyor. Bizim işimiz kalemdir, kitaptır bilgisayardır. Haklarımızı almasının yolunu iyi biliriz. Sayın Bahçeli Taksim'de illegal örgütlerle kol kola yürüsün. Bunlar plan projeden anlamaz bunların tek yaptıkları hakarettir. Bugün de aynı şeyi yapıyorlar. Biz asla boyun eğmeyeceğiz. Gençlerimiz de bu oyuna gelmeyecek. Ben sizlerden bu oyunu görmenizi istiyorum, oyunu bozmanızı istiyorum. Çok net bir şekilde söylüyorum; Hakkari'de Şırnak'ta, Bismil'de çocuklar taş aterken BDP avuçlarını ovuşturuyor CHP ve MHP'de başka bir köşede elini ovuşturuyor. Bu süreçten silah tüccarları ve elini ovuşturanlar kar ediyor. Kaybeden hep Türkiye...

ERDOĞAN MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİLER
Onlar çıkıp YSK kararı sonrası bizi eleştirdiler. Demek ki bizi mağdur eden YSK kararlarında siyasi hesaplar vardı. Benim de milletvekilliğ-i noktasında önümü kestiler ve yargı dedi ki seçime giremez. Bugün o bağıranlar başlık attılar: Erdoğan muhtar bile olamaz dediler. Milletim yürü dedi ve yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Bu millete hizmet yolunda yürüyeceğiz. İnşallah yeniden büyük Türkiye'yi yeniden inşaa edeceğiz. BDP hep mağduriyet üzerinden çıkar elde etmenin peşine düşmüştür. BDP gençleri sokağa dökerek, BDP'li bir belediyenin penceresinden kolotof kokteyli atılıyor. Kamera kayıtları var. Diyarbakır'da İstanbul'da her yerde. Hani sizin kardeşliğiniz. Ama yazılı görsel medya da bu anlayışa sahip çıkıyor. Diyorlar ki demokratik hak. Biz bunlarla Meclis'te çalıştık. Nerede eylem yapılacaksa bu vekiller de gidip eylemin başını çekiyorlar. Sivil itaatsizlik işgal demek değildir.

BU VİCDANSIZLIK DEĞİL Mİ
Siz otobüsler içerisindeki gençleri öldürüyorsunuz, siz gidip yakıp yıkıyorsunuz bunun neresi demokrasi.. Bunu yapanlar vicdansız değil mi? Benim kürt kökenli vatandaşlarımın da bunu bilmesi lazım.

Biz üretmeye devam edeceğiz. Biz özellikle Bayburt'umuzla 8.5 yılda eğitimde sağlıkta ciddi adımlar attık. Artık sıraların üzerinde bilgisayarlar var. Şimdi Fatih projesi ile akıllı tahta dönemine geçiyoruz. Artık her yavrumuzun elinde bilgisayar olacak ve artık e-ders dönemine geçeceğiz.

İSTİKJRAR SÜRSÜN BAYBURT BÜYÜSÜN
İlköğretimde eğitim desteğini sürekli arttırdık. Kılıçdaroğlu çıkmış aile sigortasında bahsetiyor. Senin bu vaatlerini 8 yıldır uyguluyoruz. Bunu hem nakdi hem de maddi olarak bu destekleri veriyoruz. Bunun rakamlarını açıklayacağım ama televizyon programlarında.. İstikrar sürsün Bayburt büyüsün mü?

Suyu olmayan köyümüz var mı? Doğalgazı olmayan hemşehrilerimiz var. Bu vatandaşlarımız da doğalgaza geçsin. Demirözü barajının yapımına devam ediyoruz. Bayburt ilinin içme suyunu karşılayacak projeyi de bitirmek üzereyiz.

İlk organize sanayi bölgesini biz açtık. Bundan sonra da bu yatırımları arttıracağız. Bayburt'ta 14 tarihi eserin restorasyonunu tamamladık.

Hayvan pazarını önemli ölçüde yeniledik. Yeni otogarı hizmete açtık. 8.5 yıl önce hayal gibi görünen eserlerin büyük bir kısmını gerçekleştirdik. Yarının hayallerini gerçeğe dönüştürmek için vargücümüzle çalışıyoruz. Şimdi 12 Haziran'da ustalık dönemine var mıyız? 12 Haziran'da oy pusulasındaki sıralamada ilk partiye basıyoruz evet mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler