Başkan Akgülden bilgilendirme toplantısı

Başkan Akgül'den bilgilendirme toplantısı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,

yeni Mamak hakkında vatandaşı bilgilendirdi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Araplar Mahallesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Mahalle sakinlerinin projeyle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Akgül, vatandaşlardan yanlış bilgilendirmelere kulak asmamasını istedi. Akgül, vatandaşın arsası veya gecekondusu neredeyse, oraya en yakın bloktan, konutunun verileceğini belirtti.

Bilgilendirme Toplantısı
Mamak ve Büyükşehir belediyeleri işbirliği ile yürütülen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi bütün hızıyla sürüyor. Mamak Belediyesi, Araplar Mahallesi’nde projeyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yoğun İlgi
Toplantıya, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkan Vekili Erdal Ak ve Meclis 2.Başkan Vekili Eşref Karaçör, AK Parti Grup Başkan Vekili Davut Erdem, Meclis Üyesi Atilla Özsoy, Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, birim müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı. Araplar Yaşam Merkezi önünde yapılan toplantıya, mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.

Dedikodulara Kulak Asmayın”
Başkan Akgül, Mamak’ın miladı olarak nitelenen Yeni Mamak hakkında vatandaşların merak ettiği sorulara yanıt verdi. Vatandaşlardan, yanlış bilgilendirmelere kulak asmamasını isteyen Başkan Akgül, “Bu dedikodular bizim de kulağımıza geldiği için sizleri ilk ağızdan bilgilendirmek istedik. Bizler olayın iki karşı tarafı değil, aynı tarafıyız. Bizim amacımız sizleri mağdur değil; mutlu etmek. El ele vererek, sizlerin de hassasiyetlerini göz önünde tutup, projenin önünü açmak” diye konuştu.

“Kimse Mağdur Edilmeyecek”
Araplar ve Derbent mahallelerinin projede öncelikli yerler olduğunu kaydeden Akgül, proje kapsamında inşa edilen 4 bloğun bitmek üzere olduğunu, yapılacak 3 blokta da hafriyat çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Araplar’da anlaşmaların sürdüğünü kaydeden Akgül, alan içerisinde tapu veya tapu tahsisi olmayan 63 kişinin, Kusunlar’da TOKİ tarafından 2+1 olarak yapılacak 1400 konuta yerleştirileceğini, enkaz bedelleri peşinat kabul edilerek, bu kişilerin ev sahibi olacaklarını ifade etti. Anlaşmalar tamamlanıp, mülkiyet sorunu ortadan kalktığında konutların 18-24 ay arasında teslim edileceğini bildiren Akgül, “Anlaşma yapanlar lojmana yerleştirilecek ya da kendilerine 270 TL kira yardımı yapılacak” dedi.

“Arsa Neredeyse Konut Oradan Verilecek”
Vatandaşın, arsası veya gecekondusu neredeyse oraya en yakın bloktan hak sahibine konutunun verileceğini belirten Akgül, “En çok yanlış bilgilendirme bu konu üzerine yapılıyor. Vatandaşın arsası hangi mahalledeyse, o mahalleden konut verilecek. Bu konuyla ilgili meclis kararı var” diye konuştu.

Yeni Bir Mamak
42 bin konutun ve 500 iş merkezinin yapılacağı Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Dostlar, Araplar, Boğaziçi, Derbent, Dutluk, Kayaş, Köstence, Şahapgürler, Şirintepe, Tepecik, Üreğil, Yeşilbayır, Gökçeyurt ve Ortaköy mahallelerini kapsayan proje çerçevesinde, 260 konutun inşaatı tamamlandı. 260 konut ihale edilirken, 1250 konut da ihale sürecine çıkartıldı. Projeyle Mamak, spor kompleksleri, ticaret merkezleri, sağlık üniteleri, parkları, yeşil alanları, rekreasyon alanlarıyla cazibe merkezi haline gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler