Başkan Avşar: Bizim işimiz modern dilencilik

Başkan Avşar: Bizim işimiz 'modern dilencilik'

Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, geride kalan 5 yılı Sözcü18'e anlattı.

Çankırı'nın küçük ama yeşillikler içerisinde sahip olduğu doğal güzellikleriyle önemli bir yerleşim merkezi olan Yapraklı'da, Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar'ı dinliyoruz.

2009 yerel seçimlerinde MHP'den seçilen ancak bir süre sonra AK Parti'ye geçen Başkan Avşar, sıkıntılı geçen sürece rağmen yine de geride bıraktığı görev döneminde Yapraklı'ya önemli hizmetlerin getirilmesi yönünde büyük gayret sergilemiş.

Başkan Avşar'la makamında yaptığımız kısa görüşme sonrası ilçe içerisindeki turumuza başlarken, ilk durağımız yaklaşık 750 bin liraya malolan ilçe stadı oldu.

Her ne kadar Yapraklı'nın doğal bitki örtüsünden nasibini al(a)mamış yeşil sentetik çimle kaplanan saha zeminini hazmedemediysem de Başkan Avşar'ın "Bizim mevcut belediye personeli ile bu sahaya yapılacak doğal çimi bakabilmemiz mümkün olmayacaktı. Sentetik çim tercihimizin arka planında böylesi bir gerçeği gözardı etmemeniz gerekir" gerçeğini de zorunlu olarak sindirebiliyordum.

Önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan futbol sahası Yapraklı'da sadece Yapraklı Belediyespor'un maçlarını oynamasına değil, Çankırıspor'un da yapacağı bazı çalışmalarda katkı sağlayabilir.

"BİZLER MODERN DİLENCİYİZ"
Başkan Avşar'ın geçen 5 yıllık süre zarfında gerçekleştirdiği hizmetleri alt alta sıralamaya çalışırken listenin kabardığını da görüyoruz. Böylesi bir durumda yapılabilecek en güzel iş; 'Belediye Başkanlığı nasıl bir görev?' sorusunu sormaktan geçiyor. Ve cevabı da anında alıyorum.

"Bizim gibi nüfusu küçük ilçelerde belediye başkanı olarak görev yapmak hayli zor ve de değişik bir misyonu gerektiriyor. Belediyeye İller Bankasından gelen para ile çalışanlara vermek zorunda olduğumuz maaşlar arasında dahi her ay yaklaşık 20 bin tl dolayında açık var. Böylesi bir bütçe ile görev yaptığınız makamda hizmet yapmak kolay olmasa gerek. Ben uzun yıllar Çankırı Belediyesi'nde çalıştım. Yapraklı'yı Çankırı ile, Çankırı'yı Ankara ile kıyasladığımda ortaya çıkan sonuç acı ama gerçek: Bizler modern dilencilik yapıyoruz! Bulunduğumuz ilçeye hizmet gelmesi için mevcut ikili ilişkilerimizi iyi tutmakla beraber yeni dostluklar da edinmek zorunda kalıyoruz. Yapraklı ile ilgili öylesine projelerde ben bazı bakanlıklarda 3 gün kapıdan ayrılmadığım zamanlar oldu."

UZUN SÜRE KARARSIZ KALDIM AMA...
Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar'a "Böylesi bir tespitten sonra neden ikinci kez aday oldunuz?" sorumuza yine gönül rahatlığı içerisinde cevap aldım:

"İkinci kez belediye başkanlığına adaylık konusunda uzun süre kendimle mücadele verdim. Büyüklerimizin de ısrarı ile yeniden adaylığa soyundum. Ben, Çankırı Belediyesi'ndeki görevimle çıraklık dönemimi, Yapraklı Belediye Başkanlığı görevim ile geride kalan 5 yılla 'kalfalık' dönemimi tamamladım. Ustalık dönemimi yaşama düşüncesiyle yeniden adaylığa soyundum. Allah nasip ederse Yapraklı'ya bir 5 yıl daha hizmet etmenin arzusu içerisindeyim. İnşaallah bu fırsatı bulur ve hemşehrilerime güzel hizmetler vermenin zevk ve gururunu yaşarım."

YAPRAKLI'YA 5 YILLIK SÜREDE YAPILAN HİZMETLER
- Yapraklı - Çankırı karayolu - 14 milyon tl
- Çankırı yolu ağaçlandırma projesi - 30 bin ağaç dikimi gerçekleşti
- İki arıtma - 300 bin tl
- Yayla alt yapısı - 130 bin tl
- İçme suyu ek proje - 125 bin tl
- Yapraklı tanıtım kitabı - 10 bin tl
- İlçe içerisi kilit parke döşemesi - 7500 m2 - 145 bin tl
- Yapraklı - Yayla - Ilgaz karayolu - 40 bin tl
- Yaren Evi
- İlçe imar planı - 35 bin tl
- Su deposu - 500 bin tl
- Vakıf binaları - 24 bin tl
- İlçeye yapılan yeni parklar - 140 bin tl
- Futbol sahası yapımı - 750 bin tl
- Gölet yükseltme ve sulama işi - 3 milyon tl
- Belediyeye sağlanan hibe araçlar - 45 bin tl
- Dere temizlikleri - 75 bin tl
- Akyazı'ya su götürme işi - 5 km - 100 bin tl
- Lise'ye 3 bölüm açılması
- Eski evlerin yıkımı

000-yaprakli-hasanbasriavsar-vedatbeki-sozcu-resim-091.jpg

000-yaprakli-baraj-sozcu-resim-094.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler