Başkan Dinç 'Belediye Meclisi'ni yok mu sayıyor?

Başkan Dinç 'Belediye Meclisi'ni yok mu sayıyor?

Çankırı Belediyesi, asfalt borcunu ödeme uğruna yeşil alanı, konut alanına, pardon 'rantiye'ye dönüştürme yolunda.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç son icraatiyle yine gündemi sarsacağa benziyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre; Kucaklama taşı mevkiinde 33 pafta, 532 ada 120 parselde bulunan, halen üzerinde 'halı saha' olarak kamuya hizmet veren ve imarda 'yeşil alan' olarak görülen bin 650 m²'lik alanı, asfalt borcunun ödenmesi karşılığında 'konut alanı'na dönüştürülme yolunda. Hem de Çankırı Belediye Meclisi'ni yok sayarak!

BİN 650 M2'LİK YEŞİL ALAN 'BEN YAPTIM OLDU'YLA
RANTİYE'YE DOĞRU HIZLA KOŞUYOR!
Haber Merkezimizin elde ettiği bilgilere göre, mülkiyeti özel şahsa ait ve halen üzerinde halı saha ve büfeler bulunan yaklaşık bin 650 m²'lik 'yeşil alan', Çankırı'da yap-satçı bir inşaat firmasına 1 milyon 600 bin TL'lik 'borcu kapatma taahhüdü' karşılığında Belediye İmar Komisyonu'nda 'konut alanı'na dönüştürme operasyonu için düğmeye basıldı.

'YEŞİL ALAN' 1 MİLYON 250 BİN LİRAYA SATILDI!
Haber Merkezimizin elde ettiği bilgilere göre, yaklaşık 1650 m²'lik yeşil alan, sahibi tarafından yap-satçı inşaat firmasına 1 milyon 250 bin TL karşılığında satıldı. Yap-satçı inşaat firmasının arsaya mevcut haliyle (yeşil alan) bu parayı vermesi imkansızken, satışın Belediye Başkanı İrfan Dinç'le yapılan ikili görüşmeler sonrasında "imar tadilatı sözü" üzerine alındığı ve bunun karşılığı olarak inşaat firmasının, Çankırı Belediyesi'nin asfalt tedariği sağladığı firmaya olan yaklaşık 1 milyon 650 bin TL'lik borcunu ödemeyi taahhüt ettiği öğrenildi.

ORTAYA ÇIKAN VAHİM TABLO KARŞISINDA TEK SORUMUZ VAR?
Elde edilen bilgiler ve ortaya atılan iddialar ışığında Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'e tek sorumuz var:

- Bu iddialar çerçevesinde; toplamda bin 650 m² ve halen imarda 'yeşil alan' olarak görülen arsayı Çankırı Belediye Meclisi'ni yok sayarak yap-satçı firmaya 'konut alanı'na dönüştürme sözünü nasıl verebiliyorsunuz?

yesilalan-cankiri-imar-belediyemeclisi-irfandinc-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler