Başkan Dinç, Kargazı patlattı!

Başkan Dinç, Kargaz'ı patlattı!

Belediye Başkanı İrfan Dinç'in son kaprisi Çankırı'da yeni olaylara gebe.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in son kaprisi, şehirde çok sayıda olumsuzluğun yaşanmasına neden olabilecek düzeyde.

Sözcü18 Haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Başkan Dinç ile Kargaz İşletme Müdürü Mahmut Kasar arasında yaşanan tatsız diyalog, işletmenin altyapı ekibini Çankırı’dan çekmesiyle sonuçlandı.

TARTIŞMANIN MERKEZİ ASFALT ONARIMI

Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Dinç, Kargaz İşletme Müdürü Mahmut Kasar’ı telefonla arayarak “Şehir merkezinde kazdığınız cadde ve sokakları çalışmalar tamamlandıktan sonra eski haline dönüştürmelisiniz! Aksi halde çalışmalarınıza izin vermeyeceğim” şeklindeki konuşmasına şirket müdürünün “Bizim yaptığımız çalışmalar nedeniyle bozulan asfaltın bedeli yıl sonunda belediye veznesine toptan ödenmekte! Bunun dışında bizim şirket olarak böylesi bir talebi yerine getirmemiz mümkün değil” diyerek tartışmanın daha da ileri boyutlara gitmesine meydan vermekten kaçınmış!

BAŞKAN DİNÇ’İN ISRARI

Belediye Başkanı ile Kargaz İşletme Müdürü arasında yaşanan bu tartışma sonrası, işletme müdürünün başta Ak Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu olmak üzere bölge milletvekilleriyle diyaloğa girdiği ve yaşananları aktardığı öğrenildi.

Ancak Başkan Dinç’in “kazdıkları cadde ve sokakları tekrar asfaltlasınlar” ısrarı karşısında işletmenin çıkış yolu olarak tüm altyapı ekibini Çankırı’dan çekmeyi uygun gördüğü ve bugün itibariyle yaklaşık 26 kişilik altyapı ekibinin Çankırı’dan ayrıldığı öğrenildi.

kargaz-mahmut-resim-06.jpg

MAHMUT KASAR: ASFALT BEDELLERİ
YIL SONUNDA TOPTAN ÖDENMEKTEYDİ

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Kargaz İşletme Müdürü Mahmut Kasar “İfade ettiğiniz gibi Belediye Başkanının kazılan cadde ve sokakların asfaltlanması konusundaki ısrarı doğrudur. Ancak bizim böylesi bir çalışmayı firma olarak gerçekleştirmemiz mümkün değil. Bu konuda yaptığımız kazıların metrajı tutarında bedel yıl sonunda belediye veznesine ödenmekte. Buna karşın Başkanın böylesi bir talebi karşısında yorum yapmam mümkün değil. Biz de Çankırı için oluşturduğumuz iki altyapı ekibimizi bugün itibariyle çektik. Bundan böyle yeni bağlantı ve gaz olmayan bölgelere yatırım yapma şansımız kalkmış durumda.” diyerek yaşananları özetledi.

YENİ HASTANE FUEL-OIL YAKACAK!

Yaşanan bu olumsuz gelişmenin doğuracağı sonuçlardan bir tanesini okuyucularımızla paylaşmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi yeni hizmete giren Çankırı Devlet Hastanesi’nin ısınma tekniği bugün itibariyle fuel-oil olarak projelendirilmiş. Hastanenin önümüzdeki kış aylarında ısınma gideri, projelendirilecek doğalgaz kullanımıyla yaklaşık bir milyon tl dolayında kara geçmesi planlanıyordu.

Kastamonu karayolu güzergahında döşenecek doğalgaz boru hattı ile mevcut yeni hastane ile ihalesi tamamlanan ek binanın fuel-oil yakıtla ısınmasının ve ortaya çıkacak çevre kirliliğini önümüze koyduğumuzda, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in yarattığı “kapris”in kısa vadedeki faturasını varın siz hesaplayın…

KÖMÜRCÜLER’İN ZAFERİ

Çankırı’da yaşanan son olayın başka bir boyutu da, doğalgazın şehre gelmesiyle birlikte kömür satıcılarının yıllardır sağladıkları “rant”ın bir şekilde sekteye uğramasıydı.

Kargaz’ın yeni abone ve altyapı çalışmalarını sonlandırmasıyla birlikte şehir merkezindeki kömür satıcılarının bu haber karşısında “bayram” yapması işten değil!

Şehirleşme yönünde kısır bir döngü yaşayan Çankırı’da önümüzdeki kış aylarında ve sonrasında kalitesiz kömür kullanımı ile birlikte yaşanacak hava kirliliği de Başkan Dinç’in yarattığı “kapris”in KDV’si olsa gerek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler