Başkan Dinç, MHP'li Kapdan'a ateş püskürdü

Başkan Dinç, MHP'li Kapdan'a ateş püskürdü

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Çankırı'da doğum günü kutlaması yapmak için şehit cenazesini ertelettiğine yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, MHP İl Başkanı Çetin Kapdan'a ateş püskürdü.

Muş ilinden Şırnak ili Cizre ilçesine geçici göreve giden  J. Astsb. Kd. Üstçavuş. Serdal Candan Uyanık'ın PKK'lılar tarafından şehit edildiğini ifade den Başkan Dinç, acı haberin kendilerini derinden yaraladığını belirtti.

Türkiye'nin sadece terör örgütleri ile değil, onların arkasında duran küresel güçlerle de mücadele içinde olduğunu vurgulayan Başkan Dinç, çocuklarıyla birlikte kendisinin de bu vatan için seve seve canını feda edebileceğini kaydetti.

Acı haberin duyulmasının ardından programla ilgili çeşitli istişareler yaptıklarını anlatan Dinç, "Jandarma Alay Komuta'nı beni aradı ve cenazenin ikindi namazı kaldırılacağını söyledi. Biz de bütün programları ona göre düzenledik. İkindi namazında orada olabilmek için programı ayarladık. Şehit cenazesinin hangi saatte nerede kaldırılacağının kararı tören yönetmeliğinde bellidir. Yönetmeliğin 56. maddesi açıktır. Buna belediye başkanı yada vali karar vermez, karar ailenindir. Bize verilen saatte ve zaman uyma yükümlülüğümüz vardır. Bizim şehit cenazesine saygısızlık yapmak gibi bir şey söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Çetin Kapdan'ın, 'Şehit cenazesini musalla taşında bekletenler' ifadelerini hatırlatan Dinç, Kapdan'ı sert sözlerle eleştirdi.

YÜZLERİNE TÜKÜRÜYORUM
Dinç, "Daha biz belediyede iken bir siyasi partinin il başkanının açıklaması önümüze geldi. "Şehit cenazesi bekletiliyor" gibi bir ifade vardı. Ben buna gaflet demiyorum, şehit cenazesi üzerinden adice, rezilce bir saldırı yapılıyor. Ama burada MHP İl başkanı o şerefli şehidimizin naaşından prim yapabilir miyim gibi bir adiliğe meydan vermiştir. Bu affedilecek bir tutum değildir. Ben buradan şehidi pis ve kirli siyasetine alet edenleri kınıyor, yüzlerine tükürüyorum. Bu ne biçim rezilliktir? Utanmaz, kepaze, rezil adam. Allah'tan korkmaz adam" şeklinde konuştu.

Gazetecileri bu tür toplumsal olaylarda duyarlı olmaya davet eden Dinç, "Basın mensupları da hemen atladı işin üzerine, siz neden bunlara prim veriyorsunuz? Şimdi bunu nasıl düzelteceksiniz? Kendisi çıkıp bu milletten özür dileyecek mi? O erdemliği ortaya koyabilecek mi?" diye sordu.

GÖNLÜNÜ ALDIK
Kendilerinin haberi olmadan toplantı çıkışına bir doğum günü pastası getirildiğini ifade eden Dinç şunları kaydetti:

"Bizim Engelli Koordinasyon Merkezi'miz var. Biz engelli kardeşlerimizin doğum günlerini sürekli kutlarız. Bir pasta keser ve onların gönüllerini alırız. o gün bir pasta hazırlanmış ve koridorda karşımıza çıktı. Pastası kesildi ve gönlü alındı. Ne var bunda büyütecek? Bir şehri bu şekilde refüze etmek akıllı insan işi değildir? Allah'a havale ediyorum. Sizin de böyle hassas konularda, ne olduğunu anlamadan hemen yayınlamanızı  doğru bulmuyorum. Bunu bu toplumun affetmesi mümkün değil. Zerre kadar adamlıkları varsa, milleti kandırdıkları ve şehit cenazesinden siyasi prim yaptıkları için özür dilesinler"

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ
Dinç'in avukatı Erkan Köroğlu da şehit cenazelerinin kanun, yönelme ve yönetmeliklerle göre defnedildiğini ifade ederek, kamu görevlilerinin cenazenin yeri ve saatine müdahale edemeyeceğini anlattı.

Dinç, konuya ilişkin MHP İl Başkanı Çetin Kapdan hakkında kamuoyunu yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. 

AKP İL BAŞKANI CELAL KAMAN DA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Öte yandan konuyla ilgili AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman da bir basın toplantısı düzenleyerek Belediye Başkanı İrfan Dinç'in açıklamalarına yakın ifadelerde bulundu. Kaman "Bizim bu programa müdahale etmemiz söz konusu değil. Etmeyiz de. Çünkü şehit ailesi şehir dışından gelecek yakınları için ikindi namazına defnedilmesi kararı alınmış. Ama Çankırı’mızın CHP ve MHP il başkanları ne yazık ki yalan yanlış bilgilerle basın açıklamasında bulundu. Eylül ayında yine şehitler vardı. Şehit ve gazi aileleri derneğinin teröre lanet yürüyüşü vardı 40 yakın STK ve siyasi parti başkanları toplantı yaptı. O gün MHP İl Başkanı Çetin Kapdan Türk bayrağının altında şehitlerimiz için yapılacak yürüyüşe katılmayacağını bizzat kendisi söyledi. Türk bayrağının altında şehitler için yürüyüşe katılmayanlar bugün şehit üzerinden siyaset yapmaya başladılar. Yine hükümetimiz tarafından 23 Nisan programı iptal edilmişti. Ancak CHP tarafından alternatif program yapıldı. Bu programa CHP, MHP, HDP birlikte katıldı. Bunların yanında poz vermekten utanmayanlar bugün şehit üzerinden siyaset yapmaya kalkıyorlar. Ben açık söylüyorum, şehit üzerinden siyaset yapan şerefsizdir, alçaktır, yalancıdır.” dedi.

TRİLYONLUK RANTLAR ORTAYA ÇIKINCA NEDEN SUSKUNDUNUZ?

PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Ilgazlı Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serdal Candan Uyanık'ın cenaze töreni öncesi yaşanan rezaleti örtme çabası içerisine giren başta Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve İl Başkanı Celal Kaman, yaptıkları benzer açıklamalarla her zaman olduğu gibi yine çözümü birilerine 'hakaret' etmekte buldular!

Belediye Başkanı İrfan Dinç, her zamanki gibi yine karşısındaki muhatabına "Utanmaz, kepaze, rezil adam" gibi seviyeyi hayli düşürücü hakaret içeren uslupla yanıt verirken, İl Başkanı Celal Kaman da '... şerefsizdir, alçaktır, yalancıdır' ifadesiyle Belediye Başkanı'ndan geri kalmadı.

Yaşanan durum açık ve net olarak ortada!

huseyin-filiz-muhammet-emin-akbasoglu-resim-04-001.jpg

Masa üzerinde bir pasta... Pastanın (!) çevresinde AKP Hükümetinin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve şehrin seçilmiş iki milletvekili; Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz...

Bu fotoğraf karesi, ülkede ve de Çankırı'da iktidar partisine mensup isimlerin, Ilgaz'da musalla taşında yatan şehit cenazesinin defnedilme işleminden yaklaşık bir saat öncesine ait!

AKP Belediye Başkanı ve İl Başkanı'nı rahatsız eden ne MHP İl Başkanı'nın söylediği cümle, ne de basın mensuplarının bu cümlenin ışığında yaptığı haberler! AKP camiasını rahatsız eden olay yukarıdaki fotoğraf karesi!

Bu fotoğraf karesi AKP'nin karizmasını sadece Çankırı'da değil, ülke genelinde fena çizdi!

Çizmeye de devam edecek...

'Çankırı bu kareyi unutur' diyenler de fena yanılacak...

Bizden söylemesi...

Bu arada; Sözcü18 Haber Merkezi'nin yayınladığı haber sonrası Belediye Meclisi'nde İPTAL edilen trilyonluk rant dosyaları için neden bir basın toplantısı yapmadınız sn Belediye Başkanı!

Ve siz sn AKP'nin Çankırı İl Başkanı?

Neden?

SÖZCÜ18

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler