Başkan Esen: Gazetecilerimiz en önemli denetim mekanizmasıdır"

Başkan Esen: Gazetecilerimiz en önemli denetim mekanizmasıdır"

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Çankırı Belediyesi, Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde basın mensuplarını ağırladı. Başkan Esen, yaptığı kısa konuşmada “Gazeteci, merak ederken merak giderendir, soru sorandır, yanıt bulup aktarandır, kamuoyunu bilgilendirirken kamuoyu oluşturandır, dürüstçe sadece olanı anlatandır. Gazeteci, yalnızca hakikatten yana olan ve bağımsızlığından ödün vermeyendir. Bu yüzden zordur, meşakkatlidir ve yıpratıcıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; yeri gelince memleketinden, ailesinden ve sevdiklerinden ayrı düşecek kadar fedakârlık gösteren gazetecilerimiz için 2020 yılının meslek haklarının korunduğu ve çalışma koşullarının iyileştirildiği bir yıl olmasını temenni ediyorum." dedi.

Başkan Esen konuşmasını şöyle sürdürdü: "Meslek ilkelerinden taviz vermeden haber peşinde koşan tüm cefakâr gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. Görevi başında hayatını kaybeden ve bu mesleğe yıllarını verip ebediyete intikal eden basın emekçilerimizi de rahmetle anıyorum.”

cankiri-gazeteciler-baskan-esen-resim-012.jpg

Kahvaltı programının sonunda basın mensupları ile günün anısına fotoğraf çektiren Esen, misafirlerine hediyelerini de takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler