Başkan Esen; "Genç Cumhuriyetin iştahlı şahlanışını devam ettirmeliyiz"

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü ve "Atatürk Haftası" dolayısı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen mesajında; Genç Cumhuriyetin gösterdiği şahlanışın,  azimli ve kararlı duruşun devam ettirilmesine vurgu yapan Esen, şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin üzerinden 83 yıl geçti. Bu süreçte, içeride ve dışarıda ülkemize göz dikenlerin ve pusuya yatanların sayısı hiç eksilmedi. Türk milleti, elinden gelen gayreti gösterse de Ata’sının yokluğunu her alanda hissetti. Türk milletinin evladı olup 'Atatürk yaşasaydı ne olurdu?' cümlesini düşünmemiş olan var mıdır?

Açık yüreklilik ile söylemek gerekirse bunu düşünmek Genç Cumhuriyet döneminde gösterilen yüksek milli irade ve milli gelişmenin sonucudur. Bir ve beraber olduğumuz sürece bağımsızlığımız, milli değerlerimiz ve irademiz doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin ilelebet payidar kalması sözünü en zor koşullarda yerine getirdik ve tüm dünyaya gösterdik. Bu doğrultuda; yol rehberimiz olan Atatürk ilke ve inkılapları ışığında ilim, bilim, ekonomi, teknoloji, sanat, spor ve diğer birçok alanda ülkemizi hak ettiği yere taşıma konusunda Genç Cumhuriyetin gösterdiği iştahlı şahlanışı,  azimli ve kararlı duruşu devam ettirmemiz önemlidir. 

Dünya, sayısız liderlere sahne olsa da Atatürk’ü her birinden farklı kılan onun kahraman olmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk, 'Biz bitti demeden bitmez!' sözünü her daim yerine getirebilmiş Türk milletinin kahramanıdır. Onun kahramanlığı sadece başarılarında değil, milletimize olan inancı ve en zor koşullarda dahi Türk milletine beslettiği umuttadır. 

Düzeltilmesi imkânsız denilen koşullarda bile Türk milletine karşı inancını yitirmeyen, karakteri bağımsızlık olan milletimize liderlik ederek vatanımızı düşman ellerine bırakmayan, dünyanın en büyük kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnet ile anıyorum. Bu topraklarda yaşayan herkesin Atatürk’e minnet borcu vardır. Allah, Ata’mızdan, silah arkadaşlarından ve onunla birlikte hareket eden ecdadımızdan bin kere razı olsun.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler