Başkan Esen 'Kent Meydanı ihalesiz satılıyor' iddialarına yanıt verdi

Başkan Esen 'Kent Meydanı ihalesiz satılıyor' iddialarına yanıt verdi

Son 2 gündür bazı sosyal medya hesaplarında 'kent meydanı' ile ilgili olarak dönen 'banka dekontu' (!) Çankırı'da elden ele dolaşıyor... Sözcü18 Haber Merkezi, dekontun peşine düştü ve kafalardaki sorulara yanıt bulmaya çalıştı...

INSTAGRAM'da 'sahingoz1818' adlı hesaptan 2 gün önce "varan1" denilerek yapılan paylaşım, Çankırı'da elden ele dolaşıyor. Paylaşımda yer alan 'banka dekontu'na göre Karataşlar Kuyumculuk ve Tic. Ltd. Şti'nin hesabından, Kent Meydanı inşaatını yapan iş insanı Mehmet Kaplan'a ait İkizler İnşaat Nakliye Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited şirketi hesabına "4 dükkan karşılığı" olarak 36.000.000.- TL. havale yapılmış...

İşte o paylaşım:

banka-dekontu-kent-meydani-resim-02.jpg

Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Sözcü18'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BAŞKAN ESEN: İFTİRACILARI, BU ŞEHRİN HUZURUNU BOZMAYA ÇALIŞANLARI ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

"Sanki emlakçıdan dükkan bakkaldan ekmek alıyorsunuz?! Ya bendeki tapular sahte ya da bu evrak? Bu ne Bankacılık Kanunu'na uygun nede belediye ihale kanununa uygun! Böyle saçma sapan ve sahte evraklarla Çankırı halkının hizmetine sunulan, her amaçla kullanılabilecek şehrin deprem anındaki toplanma alanının otopark ve meydan amaçlı kullanılacak toplam 24 bin m2 alan Çankırı'da çoğu projemizde olduğu gibi bir ilktir ve bunu buranın alımda çektiğimiz sıkıntıları imalatında da yaşatmak isteyenler var...

Bunlar dar kafalı bu şehir gelişmesin kimlik kazanmasın diyen olduğuyla idare eden gerek yok fazla birşeyi haketmiyor diye düşünen siyasi rant kafalar var... Ama hemşerilerim her şeyin farkında ve bunların hepsi kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecek! Çankırı'ya hizmetin önüne geçemeyeceklerdir.

İftira ve yalanlarla bir yere varılamayacağının insanımız farkındadır. Meydan alanında ne bir dükkanın ne de bir karış toprağın satılmadığını bilmektedir. Aksine belediyemiz proje ve konut üretmek için 242 dönüm arazi satın almıştır. Biz hak için halk için hizmet etmeye, şehrimizi kaliteli ve yaşanabilir bir Çankırı oluşturmaya, huzurlu ve güvenli bir yaşam sürdürmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeye zor şartlarda dahi olsa devam edeceğiz. İftiracıları, bu şehrin huzurunu bozmaya çalışanları Allaha havale ediyorum."

Başkan Esen, başta 'belediye' olmak üzere İkizler İnşaat/Mehmet Kaplan ve Karataş Kuyumculuk'un sosyal medyada yer alan belge ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunarak 'dava' açıldığını da sözlerine ekledi.

MEHMET KAPLAN: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Yaşanan gelişmelerle hedef tahtasına konulan ikinci isim, Kent Meydanı inşaatını gerçekleştiren müteahhit iş insanı Mehmet Kaplan... Kaplan'a Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı ve konuyla ilgili sorular yöneltti. Kaplan; "Kent Meydanı'nın tapusu bende mi ki ben oradaki işyerlerini satabileyim? Böylesi bir şerefsizlik olmaz! Konuyla ilgili olarak önce ilgili bankadan şahsımın hesap hareketlerini aldım. Bankadan aldığım yazıda iddia edilen Karataş Kuyumculuk ile aramızda böylesi bir hesap hareketi bulunmadığı belirtiliyor. Yazı ile birlikte avukatlarım gerekli hukuksal işlemlere başlayarak firmam ve şahsım hakkında asılsız iddialarda bulunan hesapla ilgili 'suç duyurusu'nda bulundular. Yargı hem belediye başkanına hem bana ve şirketime atılan iftiraların cezasını verecektir" dedi.

İş insanı Mehmet Kaplan, Instagram üzerinden yayın yapan 'şahingöz1818' adlı hesabın IP'sinin Fransa olarak ortaya çıktığını belirtirken aynı hesaptan ikinci bir paylaşımın da yapıldığını ve yapılan paylaşımın daha sonra kaldırıldığını belirtti. Kaplan'ın 'sonra kaldırıldı' dediği paylaşıma Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı.

İşte önce paylaşımı yapılan ancak sonrasında hesap sahibi tarafından kaldırılan o paylaşım:

ikinci-paylasim-resim-02.jpg

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
35 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler