Başkan Esen 'mal beyanı' ile ilgili soruya: Önce Hüseyin abi açıklasın

Başkan Esen 'mal beyanı' ile ilgili soruya: Önce Hüseyin abi açıklasın

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, iftar sonrası Belediye Sosyal Tesisleri'nde beraberinde Milletvekili Pelin Yılık ve İl Başkanı Ahmet Kurt ile birlikte basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor...

ÇANKIRI Belediye Başkanı ve MHP'nin Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Esen, belediye sosyal tesislerinde beraberinde milletvekili Pelin Yılık ve İl Başkanı Ahmet Kurt ile birlikte medyanın karşısına çıktı. Başkan Esen, son günlerde sosyal medyada şahsı ve belediye hakkında yalan-yanlış bilgilerle yaratılan 'dezenformasyon' paylaşımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan, 5 gün sonra yapılacak seçimler için tüm adaylara 'başarılar' diledi.

Başkan Esen, geride bırakılan 5 yıllık dönemi 'zor dönem' olarak adlandırdı. Devralınan borçlar nedeniyle Belediye'nin bazı hizmetleri yerine getiremediğini belirtti. Geçmişe dayalı daha 3 ay önce 10 milyon TL borç çıktığını sözlerine ekleyen Başkan Esen; "Kafamızdaki belediye yapısını oluşturma adına yaptığımız planlama ile başladığımız işe; Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizi de içine alan bir hastalık ile karşı karşıya kaldık. Belediyelerin gelirleri İller Bankası'ndan gelen yüzde 85 ile hemşehrilerine hizmet eder. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu, işletmelerin kapandığı bir süreci yaşadık. Bu zorlu süreci de yaptığımız planlama ile aştık" dedi.

SOSYAL MEDYADA YERALAN YALAN-YANLIŞ İDDİALARA YANIT VERDİ

Başkan Esen, özellikle belediyenin borçları ve makam arabalarına geldiği iddia edilen 'haciz'lerle ilgili açıklamalarda bulunarak "Makam arabaları ile ilgili herhangi bir haciz işlemi bulunmamakta. Seçim sürecinde olduğumuz için ben kendi özel aracımı makam aracı olarak kullanıyorum!" dedi.

BAŞKAN ESEN: BENİM MAL BEYANIM ÇOK KISA

"Mal beyanı" ile ilgili soruya Başkan Esen; "Benim mal beyanım çok kısa! Açıklarım. Diğer adayların mal beyanı sizi yorar! Ben tek kuruş devletten kredi ve hibe almadım. Görevdeyken mal varlığı artanları araştırmanızı isterim! Benim mal varlığım görev sürem içerisinde azaldı" dedi.

MİLLETVEKİLİ PELİN YILIK'TAN 'İMALI' MESAJ

MHP Çankırı milletvekili Pelin Yılık toplantıda yaptığı konuşmada; "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanların tüm sözleri Cumhur İttifakı'nın sözüdür. Biz seçildiğimizde takip eder sonuca erdiririz" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
73 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler