Başkan Esen’den "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" mesajı

Başkan Esen’den "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü kutlayan Esen, Çanakkale’yi geçilmez yapan şeyin, aynı ülkü etrafında bir ve beraber olmayı başaran Türk milletinin yedi düvele karşı vereceği İstiklal mücadelesinin en önemli kenetlenme pratiği olduğunu vurguladı. Mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Kimsenin bir avuç toprağında gözü olmayan bir milletiz.  İlginçtir ki; tarihimize baktığımızda ülkemizin hiç bir köşesi yoktur ki bir karış vatan toprağımız için canımız verilmemiş olsun. Hürriyetimiz ve istikbalimiz söz konusu olunca Türk milletine her yer şehitler diyarı. Çocuklarımız ataları ile gurur duysunlar. Tarihlerini iyi öğrensinler, dostu düşmanı ayırt etmeyi bilsinler, gelecek düzenin dinamiklerinin geçmiş öğretiler üzerine kurulacağını öngörsünler, tıpkı bu cennet vatanın sınırlarını kanları ile çizen vatansever evlatlar gibi.

Bu duygu ve düşüneler ile Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran ile anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene."

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler