Başkan Esen'den Çankırı'ya 'kent meydanı' müjdesi

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek projelere ve güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, bugün belediye binasında bir basın toplantısı düzenleyerek projelere ve güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık makamında basın mensupları ile bir araya gelen Esen, "Çok şükür bugün itibari ile SGK’nın olduğu alanın tapusunu aldık. Hayırlı olsun." diyerek Çankırı gündemini meşgul eden Kent Meydanı Projesi’nin müjdesini verdi.

Meydanların bir şehrin kimliği olduğunu vurgulayan Esen, "Şehrin diğer problemlerinden bir tanesi de Meydan Projesi. Çankırı’nın yıllardır dilinde pelesenk olan ve benim de yaklaşık 1,5 yıldır mücadele verdiğim Meydan Projesi’ni önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. 1980’li yıllarda Belediyemiz mülkiyetinde olan ve sonrasında SGK’ya pirim borçlarına istinaden devredilen alandaki arsamızı meydan yapacağız. Bir taşla üç kuş vuracağız: Meydan, otopark ve AFAD toplanma alanına sahip olacağız. Bugüne sizlerin de şahitlik etmenizi istedim." dedi ve basın mensupları ile aldıkları tapuyu paylaştı.

baskan-esen-tapu-cankiri-kent-meydani-resim-02.jpg

Esen, basın toplantısında görevi devraldığı günden itibaren gerçekleştirdiği, yapımı devam devam eden ve planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Esen, toplantıya şu ifadeler ile devam etti:

KANALİZASYON ALTYAPISI YENİLENECEK,
ATIK SU ARITMA TESİSİ YAPILACAK 

"Avrupa Birliği'nin desteği ile yaklaşık 10 yıldır devam eden bir IPA projemiz vardı; kanalizasyon altyapı ile arıtma tesisi ile ilgili. Yaklaşık 2 ay öncesinden gerçekleşti ihalesi. Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın oluşturduğu delegasyon bunlarla ilgili müşavirlik firmasının yer teslimini yaptı. Yapım aşamasında imalatlarda kolektör hatlarında onunla ilgili de ilgili firmaya yer teslimi yapıldı. Halkımız bu konuda biraz rahatsız olacak ama şimdiden özür diliyoruz. Bunun yapılması gerekiyordu. Defalarca söylüyoruz, 40 yıllık bir altyapıya sahibiz diye. İnşallah bizim zamanımızda, bu dönemde bunu gerçekleştirmiş olacağız. Bu proje niye bu kadar uzadı derseniz şunu söyleyeyim. Bir Belediye Başkanının cesaret edip de gireceği bir iş değil bu.” diyerek Atık Su Arıtma Tesisinin de ihale sürecinin gerçekleşmiş olduğunu ve yaklaşık bir ay içerisinde sözleşmesinin yapılmasını beklediklerini ifade etti. Esen, çalışmalar kapsamında içme suyu için de iyileştirme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

SOSYAL TESİS VE MİLLET KIRAATHANESİ 

Esen, "Söz verdiğimiz projelerimizden Sosyal Tesis ve Millet Kıraathanesi ile akabinde yanında Engelliler Koordinasyon Merkezi yaptık. Vatandaşlarımızın faydalanabilecekleri, boş vakitlerini geçirebilecekleri bir alan kazandırdık." diyerek şehrin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını ve önemli misafirleri ağırlayabilecekleri bir tesisi Çankırı’ya kazandırmaktan mutlu olduklarını belirti. Ayrıca, Engelliler Koordinasyon Merkezini bu alana taşıyarak fiziki şartları daha uygun bir alan kazandırdıklarının da vurgusunu yaptı.

AQUA PARK KIRK DÜĞÜN SALONU

Olimpik yüzme havuzlu, 24 odalı bir misafirhane projemiz vardı. Bunun yaklaşık 13,5 milyon lira maliyeti olan bir projeydi. Bununla ilgili de İller Bankası'ndan kredi aldık, yer teslimi yapıldı, fakat maliyetlerin yükselmesinden dolayı muhtemelen firma sözleşmesini fesedecek. Tekrar ihaleye çıkacağız diye düşünüyorum.

HAYVAN PAZARI

Mevcut eksikliklerden bir tanesi de Hayvan Pazarı. Projesi çizildi, önümüzdeki süreçte ihaleye çıkarız. Temennimiz şu ki; önümüzdeki Kurban Bayramı’nda hayvan pazarını orada kurmak.

GES PROJESİ

Yaklaşık 18 milyon TL'lik bir proje. Yüzde 99 z diyeyim İnşallah bu yıl içerisinde ikinci GES’imizi de bitireceğiz.

TATLIÇAY ISLAH ÇALIŞMASI 

Ben bu çalışmamıza proje dememiştim. Yapılması gerektiği için dememiştim. 1., 2. ve 3'üncü etabın ıslah çalışmalarını bitirdik. Peyzaj çalışmaları devam edecek. Korkulukları ve aydınlatmaları da değişecek.

KENDİ İMALATIMIZI YAPACAĞIZ 

İşletme ve iştirakler Müdürlüğümüzü kurduk. Burada kendi imalatımızı ve kendi işimizi yapıp dışarıya da hizmet satabileceğiz. Ucuz konut projesi de gerçekleştireceğiz.

7 YÖRESEL ÜRÜNÜMÜZÜ TESCİL ETTİK 

20 tane coğrafi işarete müracaat etmiştik. Bunlardan 7 ürünümüzü tescil ettik. Çankırı’ya büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. 

DEPOLAMA ALANI

Çankırı'da belediyemiz bünyesinde depolama alanları çok dağınıktı. Tek merkezde topladık, kontrolünü de sağladık. Bununla ilgili 1500 metrekare kapalı alanımızı tamamlamıştık. 700 metrekare de ilave alanlar yapmaya devam ediyoruz. Toplam 5 bin 200 metrekare depo alanı yapmış olacağız.

ÇANKIRI ARAŞTIRMALARI MERKEZİ 

Araştırma Merkezimizde manevi değerlerimiz saklı, kültürümüz saklı. Mevcut binada deformasyonlar oluşmaya başladı. Bu değerlerimizi daha iyi şartlarda güvenliğini sağlayabilmemiz ve gelecek nesillere aktarabilmemiz için Araştırma Merkezimizi İstiklal Yolu Park’ımızın içerisindeki taş binayı restore ettirdik. İki aya kadar oradaki binaya taşıyacağız.

TUZ MAĞARASI

Turizmin lokomotif Tuz Mağaramızda,  Yer Altı Tuz Şehri diyoruz, Türkiye’ye 400 yıl yetecek kadar rezervimiz var. Bunu Türkiye'ye ve dünyaya tanıtabilmemiz lazım. Giriş kısmını yaptık. İç kısmının imalatına geçilecek. KUZKA’dan 5 milyon hibe desteği aldık. Burası, bizim olmazlarımızdan bir tanesi.

MODERN HAYVAN BARINAĞI 

Hayvan barınağı mızı daha modern bir hale getirdik. Ameliyathane ve poliklinik oluşturduk hayvanlarımız için. Burada evcil hayvanlarımızın bakımını, ameliyatını, muayenesini yapıyoruz. Yeterli mi değil. Ben de çok iyi bir hayvan sever olarak yeni bir hayvan barınağı ve hayvanat bahçesi projemiz var. Bunu da önümüzdeki yıl hayata geçireceğiz.

GALERİCİLER SİTESİ

Galericiler Sitesi biliyorsunuz 2 yıldır üzerinde durduğumuz konu. İnşallah Galericiler sitemizi de bu yıl faaliyete geçirerek şehir trafiğimizi bir nebze olsun rahatlatacağız.

REVİZYON

Revizyon ile alakalı çok soru vardı. Geçen ay Meclisimizden geçti, İmar Komisyonu'na havalesi yapıldı. Muhtemelen bu ay askıya çıkar. Adaletli ve hakkaniyetli dağılım olsun istedik. İnce eledik, sık dokuduk.  

ÖZ BÜTÇE İLE 15 YENİ ARAÇ 

15 tane iş makinesi ve araç aldık. Yaklaşık maliyeti 9 milyon. Bunları kredi kullanmadan kendi bütçemizle aldık. Bir aracımız da yolda.

ALPARSLAN TÜRKEŞ PARKI 

Yıllardır süregelen Alparslan Türkeş Parkı ve Yaşam Kompleksi, ilk etapta yaklaşık 77 dönüm, ilave revize alanlar ile daha da büyüyecek. Hafriyat çalışmalarına başladık. Projesi çizildi.  Şu anda yaklaşık maliyetleri çıkarılıyor. İnşallah baharda yapımına başlayacağız.

BELEDİYE GİRİŞ KATI YENİDEN DÜZENLENİYOR 

Şu anda yapımı devam eden Belediyenin Giriş katını düzenleme projemiz vardı. Vatandaşın daha hızlı hizmet alabilmesi ve belediyemizin imkânlarından daha konforlu faydalanabilmesi için giriş katında bir yenileme yapıyoruz. Tahsilatı aşağı indireceğiz. Kurumumuza yakışır bir karşılama alanı olacak. Muhtemelen bu ay sonu biter diye düşünüyoruz.

GO KART

Planladığımız projeler arasında go kart projesi var demiştik. Aqua Park Kır Düğün Salonu yapacağımız yerin yan tarafında 10 dönüm bir alan var. Orayı komple bir eğlence merkezi gibi yapmak istiyoruz.

MECBUR EFENDİ

Röleve ölçüleri alındı. Müracaatımızı yaptık. Kültür Bakanlığı desteği ile orayı da yapmak istiyoruz. Bu yıl manevi değerlerimize ve kültür varlıklarımıza daha çok zaman ve bütçe ayıracağız.

baskan-cankiri-basin-toplantisi-makam-resim-02.jpg

Esen, basın toplantısı sonunda yerel ve ulusal basın temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

BAŞKAN ESEN'İN GÖSTERDİĞİ TAPU,
MEYDANIN TAMAMINI KAPSAMIYOR!

Öte yandan, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilere ve kamuoyuna paylaştığı tapunun, mevcut SGK binasının 30 hissesinden 22'sine karşılık olduğu öğrenildi. Başkan Esen'in 'maliyet' olarak açıkladığı "2 arsa ve 10 milyon lira nakit" 22 hissenin karşılığı olarak belirlendi.

Milli Emlak'a 8 hisse karşılığı olarak ne verileceği şimdilik belli değil ve Belediye Başkanı Esen bu konuya ilişkin tek cümle bilgi vermedi.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
54 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler