Başkan Esen'in "19 Mayıs" kutlama mesajı

Başkan Esen'in "19 Mayıs" kutlama mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir yazılı bir mesaj yayınladı. Esen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"103 yıl önce Samsun’dan başlayarak vatanımızın her bir köşesindeki yurttaşımızda vücut bulan istiklal mücadelemiz, gençlerimizin milli benlik, fikir ve hedeflerinde inşa olmaya devam edecektir. Asırlık mücadelemizin sebeplerini, sonuçlarını, dostlarımızı ve düşmanlarımızı unutmadık.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü ilan ettiği 19 Mayıs, gerçek anlamda, bir milletin yeniden doğuşunu, kendisini bulmasını ve dirilişini temsil etmektedir. Türkiye Cumhuriyetimizin 103 yıl önce yakılan meşalesi, vatan ve bağımsızlık yolunda gençlerimizin elinde yanmaya devam edecektir. Yabancı ellerin gölgeleri ve haince bakan gözler üzerimizden çekilmediği sürece mücadele vermeye devam edeceğiz. Milli mücadelemiz, bizlere çaresizlik değil umut örneğidir. Lakin bir hususu da unutmamak gerekir ki; Mustafa Kemal Atatürk’ün de öğütlediği gibi şayet bir gün çaresiz kalırsak bir kurtarıcı beklememeliyiz. Kurtarıcı kendimiz olmalıyız. İşte gençliğimize verilen en büyük ödev budur.

Dostu ve düşmanı ile tüm dünyayı kendisine hayran bırakan dünya liderimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başkomutan ve Başöğretmen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm sevdalarını vatan uğruna yarım bırakan aziz şehitlerimizi şükran ve minnet ile anıyorum.

103 yıl önceki aynı inanç, vatan aşkı, bağımsızlık sevdası ve umut ile Ne mutlu Türk’üm diyene!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler