Başkan Esen'in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Esen'in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk nezdinde tüm öğretmenler rehberimizdir” dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk nezdinde tüm öğretmenleri rehber kabul ettiklerini belirten Başkan Esen, mesajında şu ifadelere yer verdi.

"Hangi milli bir konuda açıklama gereği duyulsa cümleler hep egemenlik, bağımsızlık, sevgi ve barış kelimelerine bağlanır. Özellikle günümüz şartlarında, dünya devletlerinin politikalarında her ne kadar ekonomi konusu üzerinde dursak da, bir ülkeyi sömürmenin, alt etmenin en kesin ve kısa yolunun o ülkenin milli eğitimini sekteye uğratmak olduğunun da bilincindeyiz. Bu yüzden, bir ülkede egemenlik, bağımsızlık, sevgi, barış gibi duyguları milli ülkü çevresinde toplayabilmek için çağın gerekleri ile donatılmış, yeni becerilere açık, iyi yetiştirilmiş öğretmenlerimize ihtiyacımız var.  Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını belirleyen işte bu yüce değerleri özveri ile nesilden nesile aktarma gayretidir, hiçbir zaman bıkmadan, usanmadan.

Pandemi süreci sağlık sektöründe çalışan kardeşlerimiz ile birlikte tüm geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin ne kadar kıymetli bir iş yaptıklarını bir kez daha gösterdi bizlere. Tüm öğretmenlerime bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum.

Mustafa’yı Kemal yapan, Mustafa Kemal’in ise Atatürk olmasına katkı sağlayan yeni fikirler ortaya koyabilen öğretmenleridir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e mesleğinin ne olduğu sorulduğunda birçok yeteneğine, askeri dehasına rağmen öğretmen olduğunu altına çizerek söylemesi önemlidir. Çünkü Cumhuriyet için fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar yetiştirecek olanlar öğretmenlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü bugün de kutluyor, şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli öğretmenlerimize aileleri ile birlikte sağlıklı günler, görevleri başında olan öğretmenlerimize ise başarılar diliyorum. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimize minnet ile…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler