Başkan Esen'in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başkan Esen'in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

ÇANKIR Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü vesilesi ile bir mesaj yayınladı. Esen, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşini en büyük eserim dediği Cumhuriyet ile tarihe ve hafızalara mıh gibi kazıdığını söyledi. Mesajına şu ifadeler ile devam etti.

"Zaferler ayı Ağustos, 1071’de Malazgirt Zaferi’nden 26 Ağustos’ta Büyük Taarruz’a kadar Türklerin birçok önemli zaferlerine tanıklık etmiştir. 30 Ağustos tarihi ise bu toprakları Türk milletine ebedi yurt haline getirmiştir. 951 yıl önce Sultan Alparslan’ın, bir asır önce de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ölmez bir mücadele ruhu ile hareket eden milletimiz, aynı azim, kararlık, bağımsızlık ruhu ve inanç ile sahip olduğu değerleri korumaya devam edecektir.

Çankırı Belediyesi olarak önemli olaylara ve zaferlere şahitlik etmiş Ağustos ayını ve 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünü Uluslararası Çankırı Tuz Festivali’miz ile şanına yakışır bir şekilde kutlamak istedik. Festivalimiz, yerli ve yabancı birçok turisti bir araya getirerek hem zafer hem de şehrimizin coşkusunu artırmıştır. Bu coşkuya ortak olan katılımcılara, paydaşlarımıza, bizleri yalnız bırakmayan siyasilerimize, STK temsilcilerimize, basınımıza, enerjileri ile bizlere en büyük desteği veren gençlerimize ve örnek ev sahipliğinden dolayı Çankırı halkına teşekkür ediyorum. Düzenlediğimiz üç günlük festivalden çok güzel geri dönüşler almaya başladık. Bu başarı sadece bizim değil, Çankırı halkının başarısıdır. Üç günde şehrimize önemli bir katma değer sağladık, sağ olun var olun.

Tarihi ve kültürü ile önemli bir şehir olan Çankırı’mızı turizm alanında da cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalarımız devam edecek. Tüm hizmetlerimizi ortak akıl ve karar doğrultusunda halkımız ile birlikte el ele, gönül gönüle gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünler ile bizlere bu toprakları vatan, ay yıldızı bayrak yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükran ile anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler