Başkan Hürriyet, AKP döneminde yapılan atamalara dikkat çekti

Başkan Hürriyet, AKP döneminde yapılan atamalara dikkat çekti

Kocaeli İzmit’in CHP’li Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AKP döneminde yapılan atamaları belgeleriyle açıkladı.

İzmit Belediye Meclisi toplantısında konuşan Fatma Kaplan Hürriyet, AKP'lilerin işten çıkarmalara ilişkin eleştirilerini yanıtladı. Hürriyet, AKP'li Meclis Üyesi Aysel Demirtaş'a dönerek, “Kendisine soruyorum. Seçime 2 gün kala çocuğunu nasıl sözleşmeli memur yaptı? Bunlara ses çıkarmayan bana hesap soramaz” dedi. Kaplan, tepki çeken atamaları şöyle açıkladı:

– AKP Milletvekili Emine Zeybek'in gelini, seçime birkaç gün kala liyakati olmadığı halde “programcı” kadrosunda işe alındı. Diğer çalışanlar 2400 lira maaş alırken geline 5 bin lira maaş bağlandı. Zeybek'in kardeşi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyor.

– 67 sözleşmeli personelden 29'u seçime ramak kala sözleşmeli yapıldı. Santral görevlisi memur yapılıp yine aynı görevine devam etti. Maaşı 5 bin 500 liraya çıktı.

– Lise mezunu şoför, eğitmen kadrosundan memur yapıldı, maaşı 5600 lira oldu.

– Bankamatikçi bir memur kamuyu bu şekilde 500 bin lira zarara uğrattı. AKP'li Katip Meclis Üyesi Aysel Demirtaş, seçime iki gün kala oğlunu belediyede memur yaptı.

‘BUNUN VEBALİ KİMİN?'
Atamalarda liyakate dikkat çeken CHP'li Hürriyet, şunları söyledi: “KPSS’siz, şartsız şurtsuz işe alınanlar, çalışanlar arasında gelir adaletsizliği ve iş barışını bozan uygulama haline geldi. Bu sözleşmeler, eski başkan aday olmadığı halde hiçbir kriter gözetmeksizin hatır gönül ilişkileriyle yapılmış sözleşmeler. Kamu kaynaklarıyla vefa gösterilmez. Seçime iki gün kala liyakatle personel alınmayacağını ifade eden KPSS’de dirsek çürüten insanların, atanamayanların vebalini kim çekecek. Akraba atamaları, yandaş dediğimiz şeylerin doğru şeyler olmadığını düşünüyorum. Benim de iki kardeşim var. Trakya’da yaşıyorlar. Bir kardeşim yüzde 80 engelli. Gecenin yarılarına kadar taksi şoförlüğü yapıyorlar. Milletvekili seçilince annemi aradım. Kardeşlerim, belediyenin önünden dahi geçmeyecekler dedim. Ardından CHP il başkanını aradım. Orada birçok akrabama var hiçbir şekilde akrabalarıma referansım yoktur dedim. Bu noktada hassasım. Liyakat gözetmeksizin sonuçları bu olur.”

AİLE BOYU KADROLAŞMIŞLAR
Başkan Hürriyet sözlerinin devamında, seçime birkaç gün kala işe alınanlarla ilgili liyakat seviyelerini açıkladı. Görseller ve yazılı belgelerle isimleri tek tek açıklayan Hürriyet, “Vicdanlarınıza sesleniyorum arkadaşlar. Kameraman olan arkadaşlar 2 400 lira maaş alıyor. Kameraman kadrosundan liyakatsiz işe alınan kişi ise 6 Bin lira maaş alıyor. Gamze Hanım da AK Parti Milletvekili Emine Zeybek’in gelini. Kardeşi de büyükşehir de çalışıyor. Maaşı belediyeden alıyor seçimde döneminde milletvekiline danışmanlık yapıyor. Memurlar siyaset yapamaz ama bir siyasetçinin yanında seçim çalışması yapıyor. Aile boyu kadrolaşma var. Ne kadar etik ne kar doğru ne kadar hakkaniyetli bunun takdiri siz sayın meclis üyelerimizde ve halkımızda” dedi.

BUNU AHLAK ANLAYIŞIM KALDIRMAZ
Başkan Hürriyet, “Bunu benim vicdanımız, ahlak anlayışım kaldırmaz. Biz olsak şimdi herkes yeri göğü inletirdi. Biz de yapsak yanlış yanlıştır” dedi. AKP'li Meclis Üyesi Vedat Yoldaş, işten çıkarılan isimleri tek tek açıklayan Hürriyet’e “Başkanım bu itibarsızlaştırmaktır” dedi. Hürriyet ise “Kanunsuzluğu söylüyorum. Konuyu siz açtınız şimdi dinleyeceksiniz. İşten çıkarılanların çoğuna BEKAŞ’ı teklif etim ancak kabul etmediler. Ama BEKAŞ’a teklif ettiklerim için teklifim hala geçerli. Hatta Mart ayında KPDS var. Girsin sınava usulü tamamlasınlar kaldıkları yerden devam etsinler. Ama bu usulsüzlüğü benden beklemeyin” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler