Başkan Karakaya: Kimsenin ekmeğiyle oynamadım

Başkan Karakaya: Kimsenin ekmeğiyle oynamadım

Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya, '5 AK Partili'yi işten çıkardığı' yönündeki iddialara yanıt verdi.

"AKP Şabanözü'nde kaybettiği seçimin intikamını alıyor" başlıklı haberimize gelen yorumlarda şahsına yöneltilen "MHP'li başkan da 5 AK Partili'yi işten çıkardı" iddiaları karşısında suskunluğunu bozan Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya, Sözcü18'e açıklamada bulundu.

Başkan Karakaya "Ben göreve geldiğim 7 aylık sürede kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Sadece iş disiplinine uymayan, nahoş davranışlar sergileyen 5 kişinin işine son verdim" dedi. Başkan Karakaya'a sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 Haziran tarihi itibariyle göreve geldikten sonraki 2 ay süresince makam şoförümü 2 ay sigortasız çalıştırmak zorunda kaldım. Belediyede çalışan elemanların büyük bir kısmı şirket elemanı. Görevi devraldığım Belediye Başkanı arkadaşımız seçimden önce 25 işçi almış. Bunlardan sadece 5 tanesinin iş akitleri feshedildi. Bunlar da amirlerine karşı geldikleri, nahoş hareketlerde bulundukları ve de iş disiplinine uymadıkları gerekçesiyle işlerinden uzaklaştırıldılar. İddia edildiği gibi bu kişiler AK Partili oldukları için işten çıkarılmış olsaydı işe alınan 25 işçiyi çıkartırdım. Konuyla ilgili AK Parti İl Başkanı sayın Salim Çivitcioğlu da aradı. Ona da durumu aktardım. Mesaiye zamanında gelmeyen, iş disiplinine uymayan personel iş akti feshedildikten sonra AK Parti Şabanözü İlçe Başkanına giderek 'Ben AK Partili olduğum için Belediye Başkanı beni işten çıkardı' şeklinde bilgi verince olaylar bu duruma geliyor. Ben MHP'den belediye başkanı seçildim ancak seçim sandığından çıkan sonuç sonrası MHP'nin değil Şabanözü'nün belediye başkanı oldum. O yüzden kimsenin ekmeğiyle oynamam, oynamayı da düşünmem. Halen belediyede AK Partili olduğunu bildiğimiz insanlar yok mu? Onlar görevlerinin başındalar. İşlerini yapıyorlar, bana ve amirlerine karşı saygılarını sürdürüyorlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler