Başkan Lafcı hız kesmiyor! Hurdacı'ya da ilçeye giriş yasağı!

Başkan Lafcı hız kesmiyor! Hurdacı'ya da ilçeye giriş yasağı!

Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, geçtiğimiz günlerde başkanlık makamında oluşturduğu mahkeme ile bir vatandaşı ilçeden kovarken, yine aynı gün ikinci bir vatandaşa da 'ilçeye giriş yasağı' getirmiş!

Çankırı'da makam odasında kurduğu 'sözde mahkeme' ile sosyal medyada özel görüntüleri yayınlanan vatandaşı ilçeden kovan AKP'li Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın, bir kişiyi daha aynı şekilde ilçeden sürüldüğü ortaya çıktı.

S.Y isimli vatandaşın kovulmasının hemen ardından aynı gün Mehmet Caner (55) isimli vatandaşın da 'sözde mahkeme' ile ilçeden kovulduğu görüntülere Yeniçağ'dan Baran Furkan Gül ulaştı. 

Çankırı Merkez'de esnaflık yapan ve hurda toplamak amacıyla Eldivan'a giden Mehmet Caner, belediyede görevli zabıta tarafından 'başkan seni çağırıyor' denilerek belediyeye çağrıldı.

Belediye binasına gelmesinin ardından Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın makamına alınan Mehmet Caner 'kanaat önderlerinin' bulunduğu odada oturtuldu. Mustafa Lafcı, "Sokak arasında anons yapman, 'hurdacı' diye bağırman, özellikle belli noktalara gitmen vatandaşımız tarafından rahatsızlıkla karşılanıyor" dedi. 

Lafcı, Caner'in ilçeye gelmesi durumunda üstü kapalı tehditte bulunarak şunları söyledi:

"Biz Eldivan olarak bundan sonra senin Eldivan'a gelmeni istemiyoruz. Sen 'gelmeye devam edeceğim' dersen ondan sonraki süreçte ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bundan da emin olabilirsin."

Mehmet Caner "Peki Başkanım. Suçum neymiş bileyim. Bir hatam varsa tamam. Ne hatam varsa bileyim, ne gerekirse yaparım" diyen Caner'e Başkan Lafcı, "Vatandaş rahatsız oluyor" yanıtını verdi.

Mehmet Caner konuşmanın devamında, hoparlörle bağırmadığını, kahvede oturduğunu belirterek, "Ben de esnaflık yapıyorum, ben de vergi veriyorum" dedi.

'SENİN VERDİĞİN VERGİ BİZE GELMİYOR'

Lafcı ise "Sadece hoparlörle bağırman değil, kahvede de oturmayacaksın. Bu vatandaş senin Eldivan'a gelmeni istemiyor. Senin verdiğin vergi bize gelmiyor. Ona gelirsek sen suçlu çıkarsın. Onu hiç konuşmayalım. Senden rahatsız olan bayanlarımız var. Daha da başka bir şey demiyorum." yanıtını verdi.

Mehmet Caner, olay günü belediyede görevli zabıta tarafından aranılarak belediyeye çağrıldığını anlattı. Kendisine haksızlık yapıldığını belirten Caner, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye şunları söyledi:

"Zabıta, beni arayarak 'başkan seni çağırıyor' dedi. Gittim... Beni mahkeme kapısında bekletir gibi beklettiler. Sonrasında başkanın makam odasına girdikten sonra beni tam ortaya oturttular. Odada yaklaşık 40-50 kişi vardı. Herkes savcı-avukat olmuş. Ben korktum. Belediye Başkanı 'Burada iş yapmayacan çekip gidecen.' dedi. Ben de; 'Benim bir suçum varsa tamam buraya ayak basmayacağım. Ben buradan iş alıyorum. Benim maliyeye-SGK'ya borcum var. Benim birçok borcum var. Ama adamlar anlamıyor. Sonunda 'Tamam başkanım, gelmeyeceğim' dedim. Ağlaya ağlaya Çankırı'ya geldim. Sonraki gün oğlum-kızım ve eşim Başkan'a gittiler. Aileme de aynı şekilde Başkan 'Eldivan'a gelmeyecek' demiş. Bugüne kadar Eldivan'da 3 belediye başkanı gördüm. Hiç kimse benden şikayetçi olmadı."

GÖRÜNTÜLERİ AKP ELDİVAN İLÇE BAŞKANI ÇEKMİŞ!

Öte yandan Eldivan'da son bir hafta içerisinde yaşanan gelişmeler beraberinde bazı soruları da gündeme getirdi. Sorulardan bir tanesi de; Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın makam odasında gerçekleşen toplantıyı kameraya kimin aldığı?

mehmet-ari-eldivan-ilce-baskani-akp-resim-011.jpg

Bu sorunun yanıtını günlerdir arayan Sözcü18 Haber Merkezi nihayet cevabı buldu! Ulusal medyaya da yansıyan görüntüleri telefonuyla kayıt yapan kişi AKP'nin Eldivan İlçe Başkanı Mehmet Arı.

AKP Eldivan İlçe Başkanı Mehmet Arı'nın başta İl Başkanı Abdulkadir Çelik olmak üzere Genel Merkez tarafından arandığı ve 'görevden istifasının istendiği' öğrenildi.

Edinilen son dakika bilgisine göre Mehmet Arı'nın bu akşam ilçe binasında yapılacak olağan toplantıya gelip gelmeyeceği merak konusu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI MEHMET ARI'DAN İDDİALARA YANIT

Haberimizde yer alan iddialarla ilgili olarak AK Parti Eldivan İlçe Başkanı Mehmet Arı, haber merkezimize telefonla ulaşarak; "Görüntü söz konusu şahsın belediyeden çıktıktan sonra orada bulunanlara karşı şantaj tehdit vb. bir duruma maruz kaldım gibi bir iftira atarsa kanıt olsun diye orada bulunanlardan bazılarının önerisi ile çekildi. Toplantıda bulunanlara da video çekildiği ile ilgili bilgi verildi. İlçe Başkanı, Belediye Başkanı ve söz konusu şahsın mahalle muhtarı ile paylaşıldı. Muhtarın üçüncü bir kişi ile paylaşması sonucu yayıldı. Bunlar bilinen net konular." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler