Başkan Sopacı güle oynaya başkanlık binasını Karatekin Üniversitesi'ne verdi

Başkan Sopacı güle oynaya başkanlık binasını Karatekin Üniversitesi'ne verdi

Çankırı'nın en büyük ilçesi Çerkeş'in Belediye Başkanı Hasan Sopacı, halen hizmet veren Belediye binasını, imzaladığı protokol çerçevesinde Karatekin Üniversitesi'nin kullanımına verdi. Protokol gereği binada Çerkeş Meslek Yüksek Okulu hizmet verecek.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ile imzaladığı protokol çerçevesinde, Çerkeş Meslek Yüksekokul'nun kullanımı amacıyla mevcut Belediye binasını üniversiteye devretti. Devir sözleşmesi gereği mevcut binada Nisan-Mayıs-Haziran ayında yapılacak tadilatlar sonrasında Başkanlık Makamı dahil olmak üzere tüm birimler boşaltılacak ve bina yeni haliyle Temmuz 2022'de üniversiteye teslim edilecek.

DEVİR İMZALARI ATILDI

Konuya ilişkin Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çerkeş Kaymakamlığı ve Çerkeş Belediyesi arasında üçlü işbirliği protokolü imzalandı.
ÇAKÜ Rektörlük makamında imzalanan "Çerkeş Meslek Yüksek Okulu yer Tahsisi Protokolü"ne Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı birlikte imza attılar.

Protokol,imzalayan üç kurumun işbirliğiyle, Çerkeş Meslek Yüksekokulu için Çerkeş Belediyesinin tahsis edeceği binanın, Çerkeş Kaymakamlığı tarafından imkanlar dahilinde personel desteğinin, öğrencilere sunulacak barınma, ulaşım, sosyal ve kültürel hizmet ve taleplerin, Çerkeş ilçesindeki öğrencilerin yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabilmesini lokanta, kafe, yemekhane gibi mekanların yeterliliklerinin sağlanmasını içermekte.

hasan-sopaci-belediye-devir-imza-resim-03.jpg

İmza töreni sonrası Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Belediye Başkanı Hasan Sopacı gelişmelerle ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu iş bizim en büyük hayallerimizden birisiydi. Uzun bir sürecin ardından böylesi mutlu bir sonla sonuçlandığı için çok mutluyum. Sayın Rektörümüze bu anlamda ortaya koyduğu irade için teşekkür ediyorum. Protokol ile biz Çerkeş Belediyesi olarak; Çerkeş Belediye Başkanlığına ait mevcut Çerkeş Belediyesi İdris Mah. Hükümet Cad No:60 (69 Ada, 1 Parsel) adresindeki binayı tefrişat hariç tüm yönleriyle eğitim ve öğretime uygun olacak şekilde hazırlayıp 2022 yılı temmuz ayı başında Çankırı Karatekin Üniversitesine bedelsiz ve süresiz olarak tahsis edeceğiz. Çerkeş Meslek Yüksekokulu adına 2 (iki) yıl içinde yeni bir bina yaparak bedelsiz ve süresiz tahsis edilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız. Çerkeş Belediye Başkanlığı olarak öğrenci ve personelin barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde yurt, apart, daire gibi barınma mekanlarının oluşturulmasında ve yerel müteşebbisler aracılığıyla hayata geçireceğiz. Yani Çerkeş Belediyesi olarak üzerimize ne düşerse yapacağız. Bu müjdeli haberin Çerkeş’imize hayırlı olmasını diliyor başta Sayın Rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkese ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

İKİ YENİ BÖLÜM GELİYOR...

Çerkeş Meslek Yüksek Okulu bünyesinde iki bölüm olacak. 'Evde Bakım Hizmetleri' bölümü ile 'Yaşlı Bakım Hizmetleri' bölümünde eğitim alacak toplam öğrenci sayısının 160 olduğu belirtilirken, halen 'Endüstriyel Seramik Bölümü' öğrencileri eğitimlerine devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler