"Başkan Yardımcılığı talebini kabul etmemem 'fikir ayrılığı' olabilir"

"Başkan Yardımcılığı talebini kabul etmemem 'fikir ayrılığı' olabilir"

Çankırı Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Turgut Özkan, partisinden istifa ederek Zafer Partisi'ne geçişi sonrası açıklamasında "Belediye Başkanı ile bazı fikir ayrılıklarımız olmuş olmasına rağmen..." demişti. Vedat Beki 'fikir ayrılıkları'nı merak etti.

31 Mart 2019'da Çankırı Belediye Meclis üyeliğine MHP listesi 5'inci sıradan giren ve hafta başında verdiği istifa ile Zafer Partisi'ne geçiş yapan Turgut Özkan'ın Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Üç yılı aşkın süredir Çankırı Belediye Meclisi'nde sayın Belediye Başkanı ile bazı fikir ayrılıklarımız da olmuş olmasına rağmen..." sözlerini mercek altına aldık.

Konunun muhatabı Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'di ve bugün kendisine Turgut Özkan'ın dile getirdiği 'fikir ayrılıklarını' sorduk. Başkan Esen de sorumuzu şu sözlerle cevaplandırdı:

"Sayın Meclis Üyesi arkadaşımızın dile getirdiği fikir ayrılıkları; Seçimlerin hemen akabinde yani 2019 yılında benden 'Belediye Başkan Yardımcılığı' talebinde bulundu! Kendisine kibar bir dille 'yeterli deneyim ve tecrübesi'nin olmadığını ifade ederek teklifini geri çevirdim. Bir süre sonra yine karşıma geçti ve bu kez 'İmar Komisyonu Başkanlığı' istedi! Gerekçeleri arasında en ön sırada geçmiş yönetim tarafından Çankırı'da yapılan yanlış uygulamalar ve daha birçok neden! Bu teklifini de kabul etmedim! Meclis üyesi arkadaşlarımız içerisinde kendisinden daha tecrübeli, daha deneyimli isimler varken bunu kabul etmem mümkün olamazdı. Kendisine 'İmar Komisyonu'na üye olabilirsin' dedim. Umarım sorunuzun cevabını almışsınızdır."

Çankırı Belediye Başkanı Esen, Turgut Özkan'ın istifası ile ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstifasından önce de sonrasında da kendisiyle görüşmedim. MHP'nin belediye meclis üyeleri listesine yazılmasında nasıl istişare yapmış isek, istifasından önce de benzer şekilde bir görüşme yapmasını beklerdim. Ancak kendisi böyle uygun görmüş daha fazla ne diyebilirim ki?"

"Belediye Meclis Grubunuzdan benzer istifaları bekliyor musunuz?" şeklindeki sorumuza Başkan Esen "Hayır. Meclis grubumda bulunan arkadaşlardan böylesi bir istifa beklemiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler